Λουκέτο στο εργοστάσιο της Alumil στην Ξάνθη – Tι θα γίνει με τους 130 εργαζόμενους

To κλείσιμο του εργοστασίου της Alumil στην Ξάνθη ανακοίνωσε στους 130 εργαζόμενους ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μυλωνάς επικαλούμενους επιχειρηματικούς λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση.

Όπως μεταδίδει το reporter.gr o ιδιοκτήτης της Alumil,

ανακοίνωσε πως το κύριο αντικείμενο του εργοστασίου που κλείνει ήταν η παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, με προορισμό κυρίως την ελληνική αγορά. Παράλληλα έδωσε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στους εργαζόμενους να διαλέξουν αν θα δουλέψουν σε άλλη μονάδα του ομίλου ή θα αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο που έχει ως κίνητρο την κανονική αποζημίωση συν 5.000 ευρώ.

Το εργοστάσιο της Ξάνθης ανήκε στην θυγατρική «Αλουνέφ», η οποία συγχωνεύθηκε με την μητρική Αlumil το 2011 και τότε είχαν απολυθεί ακόμη 40 εργαζόμενοι, καθώς ανεστάλη η λειτουργία τριών τμημάτων της μονάδας. Η μονάδα της Ξάνθης είχε εισέλθει στο παραγωγικό δυναμικό του ομίλου της Αλουμύλ το 2001 και η δραστηριότητά της ήταν η παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, με προορισμό κυρίως την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με το reporter.gr οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του ομίλου, εκτός από την Ξάνθη, περιλαμβάνουν πάνω από δέκα ακόμη εργοστάσια παραγωγής προφίλ αλουμινίου, που βρίσκονται στο Κιλκίς, τις Σέρρες, την Κομοτηνή, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βοσνία και την Αλβανία, σε ιδιόκτητα οικόπεδα 600.000 τ.μ. με ιδιόκτητες βιομηχανικές εγκαταστάσεις 220.000 τ.μ. και ετήσια παραγωγική δυναμικότητα άνω των 80.000 τόνων προφίλ.

Ο όμιλος της Alumil διαθέτει πάνω από 20 θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ πρόσφατα προχώρησε στην ίδρυση εταιρείας στις ΗΠΑ με την επωνυμία Alumil Fabrication Inc και ποσοστό συμμετοχής 100%.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα