Λίστα 3.875 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα παραδίδει ο Μητσοτάκης

Στους επικεφαλής της Τρόικας θα δοθούν τα ονόματα 3.875 υπαλλήλων από δέκα υπουργεία, τέσσερις γενικές γραμματείες και ασφαλιστικά ταμεία, τρία νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που περιλαμβάνονται στη λίστα των 12.500 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε αυριανή συνάντησή του με τους επικεφαλής της Τρόικας θα παραδώσει τη λίστα των 3.875 ονομάτων προς «κατάργηση» κυρίως ειδικοτήτων δακτυλογράφων,

γραμματέων, νυχτοφυλάκων, οδηγών και κλητήρων, ενώ στο στόχαστρο, σε όλο το Δημόσιο, βρίσκονται οι καθαρίστριες.

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ στην οποία αναμένεται να τεθεί εκ νέου το ζήτημα της προσμέτρησης στο συνολικό αριθμό των απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί για το 2013 όσων εργαζομένων απολυθούν από τα Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης αφορούσε την ένταξη στην κινητικότητα 12.500 υπαλλήλων ως το τέλος Ιουνίου, αλλά όταν έφτασε εκείνη η προθεσμία ουδείς είχε ακόμα ενταχθεί. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δομών, δημιουργήθηκαν τα νέα σχέδια στελέχωσης των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων και προέκυψε το πλεονάζον προσωπικό που εντάχθηκε τελικά στην κινητικότητα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα