Λιγοστεύουν οι ελπίδες στη Νότιο Κορέα: 287 παιδιά στο βυθό της θάλασσας [εικόνες & βίντεο]

Εντείνονται οι προσπάθειες των Νοτιοκορεατών διασωστών να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τους χώρους του, για τον εντοπισμό ατόμων που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο στα ανοικτά της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αγνοούμενοι είναι περίπου 300.

Οι μαθητές πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της χώρας το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας. Στο φέρυ μποτ επέβαιναν 475 άτομα, εκ των οποίων τα 325 ήταν μαθητές. Η ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι έχουν διασωθεί

179 άνθρωποι, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι έξι. Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως ισχυρών προβολέων, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Οι οικογένειες που έχουν συγκεντρωθεί στην αποβάθρα της παράκτιας πόλης Τζίντο είναι οι τραγικές φιγούρες του ναυαγίου, καθώς οι ελπίδες τους εξανεμίζονται όσο περνά ο χρόνος. Μέχρι στιγμής, 179 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους εννιά ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Αρκετοί, πάντως, είναι οι γονείς που κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας για ελλειπή προσπάθεια στην επιχείρηση διάσωσης, καθώς και για απόκρυψη πληροφοριών. «Δεδομένου ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να μας μεταφέρει στο τόπο του ναυαγίου, έντεκα γονείς δώσαμε 61.000 γουάν (περί τα 58,79 δολάρια) ο καθένας για να νοικιάσουμε μια βάρκα και να μεταβούμε στο ναυάγιο, ενώ πήραμε μαζί μας και έναν δημοσιογράφο, καθώς και έναν δύτη. Αλλά δεν υπήρχε εξέλιξη στην επιχείρηση διάσωσης», είπε ένας πατέρας ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είμαι πολύ θυμωμένος. Τα μέσα ενημέρωσης διαδίδουν πως η διάσωση βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως είναι όλα ένα ψέμα», πρόσθεσε.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τις τραγικές στιγμές πριν τη βύθιση του πλοίου.

Την ίδια ώρα, ραγίζουν τις καρδιές τα μηνύματα που έστελναν τα παιδιά την ώρα που βυθίζονταν, αλλά και ο πόνος των συγγενών που επιτέθηκαν κατά του πρωθυπουργού πετώντας του μπουκάλι.

Η νεκρική σιωπή που βασιλεύει στο γυμναστήριο όπου έχουν συγκεντρωθεί οι οικογένειες των αγνοουμένων του ναυαγίου του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού σπάει όταν ανακοινώνεται η ταυτότητα του έκτου διαπιστωμένου νεκρού: είναι μία μαθήτρια του λυκείου και οι γονείς της βγάζουν μία σπαρακτική κραυγή.

Η ανακοίνωση έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, έπειτα από μία νύχτα αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοουμένων, πολλοί από τους οποίους είναι οι γονείς των μαθητών που επέβαιναν στο πλοίο που βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα