Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων μέσω λευκών γάμων στην Αχαϊα

Κύκλωμα παρανόμων ελληνοποιήσεων μέσω εικονικών γάμων Ελλήνων με αλλοδαπούς, διερευνά ο αρμόδιος εισαγγελέας στον νομό Αχαΐας, έπειτα από καταγγελία του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται πλήθος αιρετών , συμπεριλαμβανομένων του δήμαρχου, δημοτικών συμβούλων δήμου του νομού Αχαΐας και δικηγόροι. Γυναίκες εμφανίζονται να παντρεύονται δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα, ενώ έφθασαν στο σημείο να παντρεύουν ακόμα και ανήλικη με αλλοδαπό. Έπειτα από σχετική έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το καλοκαίρι

του 2013 τελέστηκαν 26 γάμοι μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών, και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Εθνικού Ληξιαρχείου διαπιστώθηκαν περιπτώσεις διγαμίας.

Aνάμεσα στα πολλά παράδοξα, εντοπίσθηκε πως Ελληνίδες παντρεύτηκαν δυο διαφορετικούς αλλοδαπούς την ίδια ημέρα και αμέσως κατατέθηκαν αιτήσεις για χορήγηση αδειών διαμονής. Στις περιπτώσεις διγαμίας, μόνον ο ένας γάμος είχε καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, στις υπεύθυνες δηλώσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, το ίδιο πρόσωπο εμφανίζει δυο διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μπήκε στον συγκεκριμένο δήμο και σε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, θα διερευνήσει την πιθανότητα τέλεσης ποινικών αδικημάτων από υπαλλήλους του δήμου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπρόσθετα, ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, ζητά τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα