Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης»

Στα περίπτερα σήμερα βρίσκεται το τελευταίο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης που αναστέλλει τη λειτουργία του ως αποτέλεσμα του «λουκέτου» στην ΕΡΤ την περασμένη Τρίτη.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού που φέτος γίνεται 74 ετών βρίσκεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ενώ υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Το πρώτο τεύχος της «Ραδιοτηλεόρασης» κυκλοφόρησε το 1939, ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 1941 είχε διακοπεί η έκδοσή του λόγω της γερμανικής κατοχής. Το περιοδικό επανεκδόθηκε

το 1948 από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνία υπό τον τίτλο «Εβδομαδιαίον πρόγραμμα ραδιοφωνικών σταθμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Βόλου». Με την έλευση και την κυριαρχία της τηλεόρασης το περιοδικό θα μετονομαστεί σε «Ραδιοτηλεόρασις» το 1968 και στο πρώτο τεύχος υπό την νέα ονομασία θα φιλοξενηθεί η θρυλική Μπριζίτ Μπαρντό.

Στις 14 Ιουνίου 2008 η Ραδιοτηλεόραση συμπλήρωσε 2.000 τεύχη υπό τον ίδιο τίτλο ενω το 2011 ο τότε υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος είχε ανακοινώσει τη διακοπή της κυκλοφορίας του στα πλαίσια των περικοπών στην ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα