Κρυμμένος Παράδεισος! Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας, μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα [εικόνες]

Καταπράσινα νερά, πεντακάθαρες αμμουδιές με χρυσή άμμο και μοναδικά τοπία στο φόντο, συνθέτουν την εικόνα του πανέμορφου συμπλέγματος νησιών γνωστό ως «Λιχαδονήσια».

Ο επίγειος αυτός ελληνικός παράδεισος βρίσκεται μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα και είναι ευρέως γνωστός ως «Σεϋχέλλες της Ελλάδας», γεγονός που κάνει αυτά τα 7 μικρά νησάκια ακόμα πιο θελκτικά για ντόπιους και τουρίστες. Βρίσκονται ανάμεσα στην Εύβοια και τον Μαλιακό και η ύπαρξή τους οφείλεται

σε ηφαιστειακή δραστηριότητα, ενώ μεγάλο μέρος τους βυθίστηκε ύστερα από τον μεγάλο σεισμό το 426 π.Χ.

Η μυθολογία αποδίδει τη «γέννηση» των εν λόγω νησιών σε μια πράξη καθαρής ζήλειας. Η σύζυγος του Ηρακλή, Διηάνειρα, πιστεύοντας ότι εκείνος την απατά, του έστειλε με τον Λίχα έναν δηλητηριασμένο χιτώνα. Όταν ο Ηρακλής φόρεσε το χιτώνα και υπέφερε από τους φρικτούς πόνους, άρπαξε τον υπηρέτη του και τον εκσφενδόνισε στη την θάλασσα. Πέφτοντας, ο Λίχας ακρωτηριάστηκε, με τα μέλη του να σκορπίζονται γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο. Τότε, ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια, τα οποία έμελλε να μείνουν στην ιστορία ως «Λιχαδονήσια».

Το μέρος ενδείκνυται τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για ρομαντικές αποδράσεις, γι’ αυτό… σπεύσατε!

1 από 20 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Κρυμμένος Παράδεισος! Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας, μόλις 1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα