Κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε παιδιά στην Ειδομένη – για δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας μιλάει το Reuters

Κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μια ασθένεια που μεταφέρεται κυρίως από τα ποντίκια στους ανθρώπους, εμφανίστηκαν στην Ειδομένη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Επίσης, υπάρχουν πολλά δείγματα με τσιμπήματα από έντομα κυρίως σε παιδιά και βρέφη. Τα νέα κρούσματα ανησυχούν πολύ τους γιατρούς τόσο του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που βρίσκονται

στο σημείο και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φροντίσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν μέσα στη λάσπη.

Εξάλλου το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως υπήρξε και δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας, αφού επιβεβαιώθηκε το πρώτο περιστατικό της επιδημίας, σε ένα εννιάχρονο κοριτσάκι. Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένας ακόμα πρόσφυγας μεταφέρθηκε σήμερα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ηπατίτιδα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, διέψευσε πάντως το συγκεκριμένο ρεπορτάζ , αν και δεν απέκλεισε πως μπορεί να υπάρξουν κι άλλα κρούσματα «Η ηπατίτιδα είναι μια ασθένεια με δυναμική που δεν μπορεί να προβλεφθεί ακριβώς», τόνισε ο κύριος Γιαννόπουλος, που επισήμανε πως «οι συνθήκες στην Ειδομένη είναι απερίγραπτες. Οι συνάνθρωποί μας πρέπει να μεταφερθούν. Αυτός ο άναρχος καταυλισμός είναι απερίγραπτος», τόνισε.

The post Κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε παιδιά στην Ειδομένη – για δεύτερο κρούσμα ηπατίτιδας μιλάει το Reuters appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα