Κροάτες έκαναν μήνυση κατά του Μπομπ Ντίλαν για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Μήνυση για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, κατέθεσε το Συμβούλιο των Κροατών κατά του διάσημου τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν.Αφορμή στάθηκε μία συνέντευξη του Ντίλαν στην γαλλική έκδοση του περιοδικού Rolling Stone όπου είχε δηλώσει ότι ο ρατσισμός κρατούσε πίσω την Αμερική.

Η επίμαχη δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Κροατία ήταν: «Εάν στο αίμα σου έχεις ένα αφεντικό σκλάβου ή έναν Κου Κλουξ Κλαν, οι μαύροι μπορούν να το νιώσουν. Αυτό συμβαίνει και με τους Εβραίους που μπορούν να καταλάβουν το ναζιστικό αίμα και τους Σέρβους, το κροατικό».

Μετά την

συνέντευξη του Μπομπ Ντίλαν, πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σταμάτησαν να αναπαράγουν τα τραγούδια του ενώ ο οργανισμός CRICCF με έδρα τη Γαλλία, κατέθεσε μήνυση τον περυσινό Νοέμβριο ενάντια στο τραγουδιστή και στον εκδότη του περιοδικού. Μέσα στη μήνυση αναφερόταν ότι οι δηλώσεις του τραγουδιστή παραβιάζουν τους γαλλικούς νόμου περί ρατσισμού.

«Δεν έχουμε τίποτα κατά του Rolling Stone ή του Ντίλαν ως τραγουδιστή. Αλλά δεν μπορεί να εξισώνει τους Κροάτες εγκληματίες πολέμου με όλους τους υπόλοιπους Κροάτες», δήλωσε ο πρόεδρος των Κροατών της Γαλλίας.

Τον περασμένο μήνα, ο Ντίλαν τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του γαλλικού κράτους, αυτήν της Λεγεώνας της Τιμής. Η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, δήλωσε ότι ο τραγουδιστής, όσον αφορά την άποψη του γαλλικού λαού, ενσωματώνει μία «ανατρεπτική πολιτιστική δύναμη που μπορεί να αλλάξει τους ανθρώπους και τον κόσμο».

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα