Κουβέλης: Ο Σαμαράς πήγαινε για εκλογές – Έκανε πίσω από τις ευρωπαϊκές πιέσεις

10:03 3/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο Πρωθυπουργός ήθελε να προκαλέσει εκλογές τόνισε στην πρωϊνή εκπομπή του Αντέννα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αποκάλυψε πως δεν μετάνιωσε στιγμή για την απόφασή του. Και είπε χαρακτηριστικά ότι «έχω απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό που πράξαμε ήταν εκείνο που αντιστοιχούσε στη δική μας πράξη ευθύνης απέναντι στην τρικομματική

κυβέρνηση. Όταν στηρίξαμε την κυβέρνηση, το κάναμε για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα».

Καυτηρίασε παράλληλα τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, εκτιμώντας ότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου το μεσημέρι της Πέμπτης, πριν από την τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που οδήγησε στην απόσυρση της ΔΗΜΑΡ. «Εάν ο κ. Βενιζέλος έλεγε ότι θα πράξω ό,τι πράξει η Δημοκρατική Αριστερά, πείτε μου που οφείλεται η μεταστροφή. Έχω βεβαιότητα πλέον ότι η συμφωνία είχε επέλθει από το μεσημέρι της Πέμπτης με τηλεφωνική επικοινωνία. Ο καθένας ας κρίνει τη μεταβολή της στάσης του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα σημείωσε πως «η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν δυνατό, εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη» και πρόσθεσε ότι «το τελευταίο διάστημα αυτός ο κοινός πολιτικός τόπος δεν προέκυπτε».

Αναφέρθηκε όμως και στο ζήτημα της ΕΡΤ, λέγοντας ότι «η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο πρωθυπουργός παρά το ότι γνώριζε την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, γιατί ο τρόπος που το έφερνε, προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να μας ενημερώσει. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Απαράδεκτο να προχωρεί στην έκδοση χωρίς την υπογραφή των υπουργών».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ενημερώθηκαν από την τηλεόραση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Αναφέρθηκε όμως και στις διαφοροποιήσεις τους σε θέματα της ιθαγένειας και του αντιρατσιστικού νόμου, λέγοντας πως «ήταν διεθνής υποχρέωση της χώρας. Το Μαξίμου πίεζε και έλεγε γιατί καθυστερεί ο αντιρατσιστικός νόμος. Το Μαξίμου πίεζε και έλεγε ότι οι διατάξεις ήταν μαλακές. Κάποια στιγμή προέκυψε η μεγάλη αντίθεση. Όταν δηλαδή το Μαξίμου είπε ότι δεν χρειάζεται αντιρατσιστικό νόμο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα