Κώστας Βουτσάς, Παντελής Θαλασσινός και… Σταν – Όλοι στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Το όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων Αεκτζήδων κάθε μέρα φτάνει όλο και πιο κοντά στην ολοκλήρωση, αφού έγινε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της Ένωσης, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με sold out και live κάλυψη από το συνδρομητικό.

«Δεν είναι μονάχα ένα δήπεδο...»

Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ ο επικεφαλής του πρότζεκτ, Δημήτρης Ανδριόπουλος, για ένα χώρο που θα φέρνει θύμησες από το ένδοξο παρελθόν της

ομάδας.

Το γήπεδο θα κοστίσει 65 εκατ. ευρώ και η χωρητικότητά του θα κυμαίνεται από 32.000 ως 34.000 θέσεις, με 1500 θέσεις για πάρκινγκ, ενώ θα δώσει δουλειά σε 1500 με 2000 άτομα για όσο χρόνο κατασκευάζεται και σε 400 μόνιμα. Η κατασκευή του θα είναι τέτοια ώστε να μπορεί να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον επέκταση αν κριθεί σκόπιμο.

Ο αρχιτέκτων του έργου παρομοίασε την ολοκλήρωση του γηπέδου σαν μαραθώνιο, στον οποίο σημασία έχει ο τερματισμός και όχι ο χρόνος υλοποίησης. Γι' αυτό τόνισε ότι "δεν θέλουμε να είμαστε σαφείς σε δεσμεύσεις ημερομηνιών γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις".

Ο έτερος αρχιτέκτονας που έχει αναλάβει το έργο, Θανάσης Κυρατσούς, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι μέσα από το γήπεδο στόχος είναι "να εκπροσωπείται το είναι και το φαίνεσθαι της ΑΕΚ".

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Δράμας, Παύλος, ο οποίος παρέδωσε χορηγία του Πατριαρχείου της Πόλης, ύψους 50.000 ευρώ, ως μια συμβολική συνεισφορά σε έναν «ιερό» χώρο.

Φυσικά την παρουσίαση του νέου γηπέδου ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αφού διευκρίνισε ότι "το γήπεδο δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη, δεν θα έχει ιδιοκτήτη", συμπλήρωσε ότι "έφτασε η ώρα της μεγάλης δικαίωσης. Το κάστρο δεν θα πέσει ποτέ και ο δικέφαλος αετός θα επιστρέψει πιο προστατευμένος" και ανακοίνωσε ότι οι θύρες, πλην της 21 για ευνόητους λόγους, θα φέρουν ονόματα πόλεων της Μικράς Ασίας (Έφεσος, Αϊβαλί, κλπ). Δεσμεύτηκε δε ότι θα επιστραφεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ, αν για κάποιον λόγο δεν υλοποιηθεί το εγχείρημα.

«Όσο κι αν δυσκολεύονται οι αντίπαλοι μας να το καταλάβουν, η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα και της αρμόζει κάτι ξεχωριστό από ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο...", ήταν η προς πάσα κατεύθυνση ατάκα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, ο οποίος κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι "ερχόμαστε. Σ' ένα διαφορετικό τοπίο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει ν' αλλάξει».

Στο βίντεο της παρουσίασης πρωταγωνιστεί ο Κώστας Βουτσάς που υποδύεται ένα παππού, Πολίτη και Ενωσίτη από τα γεννοφάσκια του και εξιστορεί στον εγγονό του την ιστορία του ομάδας, στο χώρο που βρισκόταν κάποτε το «Νίκος Γκούμας», το γήπεδο της ομάδας μέχρι το 2003 όταν και γκρεμίστηκε. Μουσική υπόκρουση το «Κάνε λιγάκι υπομονή» από τη θρυλική φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν εκτός από τον Κώστα Βουτσά, πλήθος επώνυμων φιλάθλων της ΑΕΚ, όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος, που ήταν στο πάνελ της παρουσίασης, ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης, ο τραγουδιστής Παντελής Θαλασσινός κ.α.1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα