Κώστας Μακρής: Ο κροίσος που πούλησε την Παναχαϊκή στον Κούγια αγοράζει όλη την Αυστραλία

12:09 2/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Μετανάστευε στην Αυστραλία το 1963 -σε ηλικία 16 ετών- και αρχικά δούλεψε ως εργάτης σε χυτήρια, αργότερα ασχολήθηκε με την αγοραπωλησία ακινήτων αγοράζοντας τα σε χαμηλή τιμή και αξιοποιώντας τα πουλούσε σε μεγαλύτερη κάνοντας μεγάλη περιουσία.

Ο Κώστας Μακρής είναι ο πλουσιότερος ομογενής και ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Αυστραλία με προσωπική περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια. Το 2008 μάλιστα βραβεύθηκε ως επιχειρηματίας της χρονιάς στην ήπειρο της Ωκεανίας.

Μένει στην Αδελαΐδα όπου είναι και το κέντρο των επιχειρήσεών του οι

οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εμπορικά κέντρα και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Αγοράζοντας την Χρυσή Ακτή

Πλέον όλα δείχνουν ότι επικεντρώνει τη δραστηριότητα του στη Χρυσή Ακτή. Οι τελευταίες επενδυτικές επιτυχίες του κ. Μακρή φαίνεται πως στοχεύουν πλέον στην εμπορική εκμετάλλευση της πλέον ονομαστής τουριστικής αυστραλιανής περιοχής, της Χρυσής Ακτής, του γνωστού σε όλο τον κόσμο Gold Coast.

Η ικανότητα του επιχειρηματία να αγοράζει τεράστια εμπορικά συγκροτήματα με προοπτικές τον οδήγησε πέρυσι τον Απρίλιο στην αγορά του εμπορικού κέντρου Marina Mirage του Gold Coast, που στεγάζει καταστήματα πολυτελείας, τα οποία εμπορεύονται κυρίως προϊόντα από καταξιωμένες φίρμες του εξωτερικού.

Στα 55 εκατομμύρια δολάρια που κατέβαλε για την αγορά του εμπορικού κέντρου Marina Mirage, προστέθηκαν στη συνέχεια και μερικά ακόμη εκατομμύρια για να αποκτήσει και τη μαρίνα, που βρίσκεται μπροστά από αυτό και φιλοξενεί πανάκριβα σκάφη πλουσίων επισκεπτών του Gold Coast.

Τώρα, έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε στην αγορά του εμπορικού κέντρου Oracle, που σε συνδυασμό με το μεγαλεπίβολο ξενοδοχείο που δεσπόζει πάνω από αυτό και αποτελεί έμβλημα του Gold Coast, επισκιάζει κάθε προηγούμενη αγορά και καθιστά τον Κώστα Μακρή «βασιλιά» των εμπορικών ακινήτων της περιοχής.

Το συγκεκριμένο κέντρο περιλαμβάνει 60 καταστήματα, τρεις ιστορικούς πύργους και σχεδόν 300 χώρους στάθμευσης σε τρεις δρόμους με έναν ιδιωτικό δρόμο ανάμεσά τους.

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 350 εκατομμύρια.

Ο ομογενής Κροίσος, πάντων, αποκάλυψε ότι ενδιαφέρεται και γι άλλη μία εντυπωσιακή επένδυση στην περιοχή.

Η τραυματική εμπειρία της Παναχαϊκής

Ο Κώστας Μακρής το 2005 σε μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του αποφάσισε να αγοράσει την ΠΑΕ Παναχαϊκή, η οποία τότε βρισκόταν στην Β’ Εθνική, στην τιμή των 900.000 € από τον τότε κάτοχό της Στάθη Μουτζουρούλια.

Στις 4 Μαΐου 2009 μετά από τέσσερα χρόνια τραυματικής εμπειρίας παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια αποχωρώντας από τα διοικητικά της ομάδας.

Το μήλο κάτω από τη μηλιά

Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιό, τον Ρος Μακρή που το 2008 κατατάχθηκε πέμπτος στη λίστα με τους πλουσιότερους νέους της Αυστραλίας έχοντας περιουσία που υπολογίζεται στα 350 εκατομμύρια δολάρια.

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα