Κόστανς Χολ: η μπλόγκερ που μίλησε εξ`ονόματος όλων των μαμάδων

Το μήνυμά της Κόστανς Χολ για την ταυτότητα όλων των γυναικών (πέρα από την ιδιότητά τους ως μητέρες) έγινε viral στο διαδίκτυο.

«Στην γυναίκα που είναι στο πάρκο και κοιτάει το κινητό της και αγνοεί τα παιδιά της. Την χαιρετώ. Που δεν δίνει την εντύπωση ότι πρέπει να ναι στην τσίτα 24 ώρες το 24ωρο. Γιατί δεν δίνει μία για την γνώμη των μητερών που αναλαμβάνουν ρόλο “αστυνομικού”.»

Έτσι ξεκινά το μήνυμα πυ απηύθυνε η Αυστραλιανή Μπλόγκερ Κόσντανς Χολ σε όλες τις γυναίκες που ξεχνούν το ότι είναι γυναίκες εξαιτίας του καινούριου τους ρόλου: αυτόν της μητέρας.
Μετά

από αυτό το μήνυμα η φωτογραφία της μπλόγκερ με τα δύο της παιδιά στην παραλία συγκέντρωσε περισσότερα από 278.000 likes και αναδημοσιεύθηκε 134.000 φορές.

Με το μήνυμά της η Χολ εξέφρασε μία από τις ιδέες για ισότητα που όλες οι γυναίκες ονειρεύονται κάποιες φορές και εξηγεί με την απαραίτητη σκληρότητα ότι οι γυναίκες που γίνονται μητέρες χάνουν την θηλυκή τους ταυτότητα και μετατρέπονται σε ρομπότ που καλούνται να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων των μελών των οικογενειών τους πλήν των δικών τους. Να φροντίσουν για το φαγητό των παιδιών, να τα βοηθήσουν να διαλέξουν ρούχα, να βάλουν το σπίτι σε μία τάξη, να καθαρίσουν, να τα συνοδεύουν στο σχολείο....Και που πάνε οι δικές τους απολαύσεις; ο καφές της Κυριακής; τα ψώνια με την αδερφή τους; το χαλαρό διάβασμα των αγαπημένων τους περιοδικών; Δεν γίνεται να χάσουν για πάντα αυτές τις απολαύσεις. Δεν πρέπει...

Το μήνυμα της Χολ βρήκε τεράστια ανταπόκριση σε πολύ κόσμο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Λειτούργησε σαν καταλύτης για χιλιάδες γυναίκες (τουλάχιστον 13.000) που έσπασαν τη σιωπή τους και είπαν δημόσια πως βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Το μήνυμα έφτασε και σε νεαρούς άνδρες που κατάλαβαν ότι όταν η σύντροφός τους γίνει μητέρα θα την βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού...

The post Κόστανς Χολ: η μπλόγκερ που μίλησε εξ`ονόματος όλων των μαμάδων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόστανς Χολ, `ονόματος,kostans chol, `onomatos