Κοκορομαχίες εκπροσώπων για το χρέος, το κούρεμα και τις… κωλοτούμπες

14:44 3/2/2015 - Πηγή: KoolNews

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ προκάλεσε η πρωινή ανακοίνωση της ΝΔ που κατηγορούσε την κυβέρνηση επί της ουσίας για κωλοτούμπα στο ζήτημα του χρέους και εσωτερικές αντιφάσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να αντεπιτίθεται και να κάνει λόγο για αμηχανία της ΝΔ,

η οποία εκτιμά πως βλέπει την «προεκλογική κινδυνολογία της» να διαψεύδεται.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας, ενώ δέκα ημέρες πριν η συζήτηση αφορούσε την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε ανακοίνωσή του. Προσθέτει μάλιστα πως «είναι λογική η αμηχανία της ΝΔ, από τη στιγμή που η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται διαψεύδει πλήρως την προεκλογική κινδυνολογία της και την εμμονή της στο δήθεν μονόδρομο της λιτότητας».

Την αντιπαράθεση είχε προκαλέσει η πρωινή ανακοίνωση της ΝΔ, η πρώτη της παρέμβαση εδώ και κάποιες μέρες, με την οποία αμφισβητούσε ευθέως τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για κωλοτούμπες και εσωτερικές αντιφάσεις.

«Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, δια του λαλίστατου κ. Βαρουφάκη, ομολογεί απερίφραστα ότι:

Πρώτον, η διαγραφή χρέους δεν είναι πλέον στο τραπέζι, αθετώντας τα όσα έλεγαν μέχρι σήμερα.

Δεύτερον, ότι δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι: Πρώτον, το χρέος θα διαγραφεί και δεύτερον, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, καλώντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα την επίσημη θέση της «ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων, που διεξάγονται για την πορεία της χώρας».

The post Κοκορομαχίες εκπροσώπων για το χρέος, το κούρεμα και τις… κωλοτούμπες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα