Κίτρινη κάρτα σε Κακλαμάνη – Κυριαζίδη από τον Σαμαρά – Αποφασισμένος για διαγραφές ο πρωθυπουργός

Άστραψε και βρόντηξε ο Αντώνης Σαμαράς στο άκουσμα της είδησης πως δύο από τους βουλευτές του, ψήφισαν παρών στην τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη και ενώ η ψηφοφορία δεν ήταν ονομαστική.

από τον Άγγελο Μόσχοβα

Ο Νικήτας Κακλαμάνης πρώτος και στη συνέχεια ο Δημήτρης Κυριαζίδης (βουλευτής της ΝΔ από τη Δράμα) σηκώθηκαν και φώναξαν «παρών». Αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο Θανάσης Μπούρας, γραμματέας της ΚΟ της

ΝΔ, κάλεσε στο γραφείο του, τους δύο βουλευτές για να τους μεταφέρει το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά:

«Αν σε μελλοντική ψηφοφορία σχετική με προαπαιτούμενα, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση του δανείου ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από τη θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτόν».

Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν τους δύο βουλευτές να έχουν επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, κάτι που οι ίδιοι αρνήθηκαν. «Είδαμε μόνο τον Μπούρα, δεν επικοινώνησε ο Πρωθυπουργός μαζί μας», ήταν τα λεγόμενά τους, κάτι που συνεργατης του Αντώνη Σαμαρά διέψευσε, σημειώνοντας με νόημα πως «δεν τους τιμά το γεγονός πως αρνούνται την επικοινωνία».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που από το Μαξίμου υπάρχει τέτοιου είδους σύσταση. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, υποστήριξε πως «αν ένα κρίσιμο νομοσχέδιο δεν ψηφιστεί, μπορεί να έχουμε εκλογές ακόμη και τον Αύγουστο».

Keywords
Τυχαία Θέματα