Κίνδυνος Χρεωκοπίας για το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί – Το κόμμα του καταδικάστηκε να επιστρέψει στο γαλλικό δημόσιο 10,7 εκατομμύρια ευρώ.

15:14 5/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Το πολιτικό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στα πρόθυρα χρεωκοπίας καθώς το Γαλλικό Ελεγκτικό Συμβούλιο απεφάνθη ότι το κόμμα του πρώην Προέδρου ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια νόμιμων εξόδων κατά την διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας στις εκλογές του 2012.

Η απόφαση σημαίνει ότι το Κόμμα του, UMP ( Ένωση για ένα λαϊκό κίνημα) πρέπει να επιστρέψει

τα 10,7 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής επιδότησης τα οποία έλαβε για τα προεκλογικά έξοδα, θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητά του.

Αυτή η απόφαση θα είναι πιθανόν και η ταφόπλακα στις βλέψεις του πρώην Γάλλου Προέδρου για επιστροφή στα πολιτικά δρώμενα.

Σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα απαγορεύονται οι κομματικές δωρεές και επιπροσθέτως υπάρχουν όρια στα έξοδα που δαπανώνται κατά την προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων. Το κεντρο-δεξιό κόμμα θα πρέπει λοιπόν να επιστρέψει ολόκληρη την επιχορήγηση που έλαβε από το κράτος. Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Σαρκοζί καταδίκασε την απόφαση δηλώνοντας ότι «θα έχει συνέπειες για την αντιπολίτευση και για την ίδια την δημοκρατία».

Το UMP, το οποίο έχει ήδη υπολογίσιμο χρέος, είναι στα πρόθυρα χρεωκοπίας ως αποτέλεσμα της απόφασης. Έχασε περίπου 14 εκατομμύρια δωρεών εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές και οφείλει 5 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Υπέστη δε μεγάλη πίεση εξαιτίας της μεταφοράς των κεντρικών γραφείων της σε νέα κτήρια τον Δεκέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα