Κιμούλης-Ματσούκα:Αλήθεια πλεγμένη με ψέματα!

«Ένας πολεμικός ανταποκριτής και πολιτικός αναλυτής κατρακυλά… Γράφει πλέον στις κοσμικές στήλες της εφημερίδας όπου εργάζεται και ο αρχισυντάκτης του, τον στέλνει να πάρει συνέντευξη από μια σταρ ηθοποιό, πρωταγωνίστρια σαπουνόπερας. Και η σύγκρουση ξεκινά»!

Αυτό είναι εν ολίγοις το στόρι της παράστασης «Η συνέντευξη» (των Τheodor Ηolman και Τheo Van Gogh), που έκανε χθες βράδυ επίσημη πρεμιέρα στο κατάμεστο «Θέατρο Αθηνών».

Ο Γιώργος Κιμούλης στο νέο του θεατρικό

στοίχημα, επιλέγει ένα έργο πολύ επίκαιρο, πολύ σκληρό και συνάμα κλασικό. Κλασικό γιατί οι δύο κόσμοι της ενημέρωσης και της –εύκολης- ψυχαγωγίας θα συγκρούονται πάντα, έχοντας σαν background, αλλά και σαν «παράσημα» τους τηλεθεατές – καταναλωτές.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, στο ρόλο του ψυχωτικού δημοσιογράφου, που εξυμνεί την αξία της καθαρής και ελεύθερης δημοσιογραφίας, αλλά είναι πνίγεται από τα επαγγελματικά και προσωπικά του «φαντάσματα», τα οποία ο ίδιος δημιούργησε και γιγάντωσε, δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ ερμηνείας στην πλούσια καλλιτεχνική του πορεία! Ακολουθώντας ένα πολύ έντονο tempo για περίπου 90 λεπτά, σε ένα ρόλο που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το πραγματικό από το ψεύτικο, ο ηθοποιός χρησιμοποιεί περισσεύματα ταλέντου και απογειώνει έναν ήδη απαιτητικό ρόλο!

Η έκπληξη της παράστασης, όμως, έχει ονοματεπώνυμο… «Δήμητρα Ματσούκα» ονομάζεται και μάλλον βρίσκεται στην πιο ώριμη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας της. Μάλλον η εμπειρία στο Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, την έχει απελευθερώσει! Ο ρόλος της ηθοποιού – σταρ είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα της πρωταγωνίστριας, ναι. Αλλά όσο ξετυλίγει τις πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας, τόσο οι θεατές παρατηρούν τον πλούτο των εκφραστικών μέσων που έχει αποκτήσει!

Κι ενώ όλα φαίνονται να εκτυλίσσονται φυσιολογικά, μέσα στην τρέλα που διέπει πλέον ακόμη και την εφήμερη επαφή ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, η ολική ανατροπή προς το τέλος προκαλεί μια πλημμυρίδα συναισθημάτων.

Με τον Γιώργο Κιμούλη at his best και τη Δήμητρα Ματσούκα να έχει ανακαλύψει διάφορους άλλους εαυτούς, η παράσταση μάλλον θα είναι το hit του φετινού θεατρικού χειμώνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα