Κατρούγκαλος: Κάποιοι σαν εμένα με τις γραβάτες δεν είχαν μάθει να πληρώνουν

14:06 5/2/2016 - Πηγή: KoolNews

«Κάποιοι σαν εμένα με τις γραβάτες και τα μαντιλάκια που έβγαζαν 40.000 και 60.000 ευρώ τον χρόνο δεν είχαν μάθει να πληρώνουν», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας πως βασικός γνώμονας του νέου νομοσχεδίου είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών στους εργαζομένους.

Βασικός γνώμονας του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ισχυρίστηκε πως οι εργαζόμενοι με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αντιθέτως ενδέχεται να έχουν

και οφέλη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Εργασίας είπε πως «δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί» και αναφέρθηκε σε ανθρώπους σαν κι αυτόν που έμαθαν να μην πληρώνουν:

«Υπάρχουν άνθρωποι από το ασφαλιστικό, άνθρωποι που ήταν σαν κι εμένα παλιά. Που βγάζαν πάνω από 40.000, πάνω από 50.000, πάνω από 60.000 ευρώ. Εμείς με τις γραβάτες και με τα μαντιλάκια μας. Εμείς δεν πληρώναμε αρκετά. Οι μισθωτοί τραβάγαν το κάρο για εμάς. Ε εμείς, άνθρωποι σαν κι εμένα με τις 40.000, τις 50.000, τις 60.000 που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε. Αν δεν πληρώσουμε εμείς που έχουμε πιο πολλά, δεν μπορούμε να ελαφρύνουμε τη θέση αυτών που έχουν πιο λίγα».

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας που θα ανακουφίσουν το Ασφαλιστικό σύστημα.

Παράλληλα, προσπάθησε να δώσει την αισιόδοξη διάσταση του ζητήματος υπενθυμίζοντας ότι με την προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν θα επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών, είπε ότι, «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων». Δεν παρέλειψε βέβαια να συμπληρώσει ότι παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα κι αυτό είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σημαντικότερες ενστάσεις των δανειστών είναι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο ύψος της Εθνικής Σύνταξης, αλλά και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

The post Κατρούγκαλος: Κάποιοι σαν εμένα με τις γραβάτες δεν είχαν μάθει να πληρώνουν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα