Καθημερινή αγωνία – Πάνω από ένα εκατ. εργαζόμενοι απλήρωτοι για μήνες

12:53 9/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Μόλις μία στις δύο επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της τις υποχρεώσεις της και τους εργαζόμενους, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καθυστερήσεις των μισθών παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις ενώ η αγορά εξακολουθεί να «ματώνει».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι παίρνουν το μισθό τους με καθυστέρηση, ακόμα και παραπάνω από ένα μήνα.

Συνηθισμένο φαινόμενο είναι να οφείλουν οι επιχειρήσεις δεδουλευμένα έξι μηνών ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός

ότι πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν τρείς μήνες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «Βήμα». Τα κρούσματα ολοένα και πληθαίνουν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η καθυστέρηση ξεπερνά και τον ένα χρόνο.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται να κλείνει ο κύκλος των μειώσεων των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, με απώλειες που μεσοσταθμικά κινούνται στο 24-25%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά τη διάρκεια της τετραετίας των περικοπών, οι εργαζόμενοι που έχουν διατηρήσει την εργασία τους έχουν δει το μισθό τους να μειώνεται έως και 25% ενώ αν συνυπολογιστούν και οι καταργήσεις επιδομάτων το ψαλίδισμα φτάνει το 35-40%.

Keywords
Τυχαία Θέματα