Κατάθεση Διώτη για Λίστα Λαγκάρντ – Ένταση στην προανακριτική

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι εργασίες της οποίας θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο κ. Διώτης παραδέχτηκε ότι δημιούργησε τρίτο usb με τη λίστα Λαγκάρντ, το οποίο χαρακτήρισε «στικάκι εργασίας» που το χρησιμοποιούσε για να κάνει μόνο εκτυπώσεις. Επίσης, φέρεται να παραδέχτηκε ότι κρατούσε σημειώσεις από τη λίστα

Λαγκάρντ και ότι έφτιαξε ένα κατάλογο με ονόματα, τον οποίο εκτύπωσε και τον παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ακόμα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ φέρεται να υποστήριξε ότι άνοιξε το συγκεκριμένο usb στις 16/2/2012 για να δει περιεχόμενο του και το κατέστρεψε αμέσως.

Να σημειώσουμε ότι την ύπαρξη τρίτου usb, που ανοίχτηκε στις 16/2/2012, είχε διαπιστώσει η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ που έγινε στον προσωπικό φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη.

Η κατάθεση, πάντως, του κ. Διώτη ήταν αφορμή να σημειωθούν νέες έντονες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε χθες έντονο φραστικό επεισόδιο και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

Σήμερα όλα ξεκίνησαν μετά την παραδοχή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι το διάστημα 8 Ιουλίου και 18 Αυγούστου του 2011, που είχε τις συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ, είχε ανοίξει ορισμένα αρχεία και τα περισσότερα αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι επίμονες ερωτήσεις της κας Κωνσταντοπούλου προς τον μάρτυρα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος της αφαίρεσε το λόγο.

Η κα Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της, κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι σκόπιμα της αφαίρεσε τον λόγο, σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και χθες ανάμεσα στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφορμή η διαφωνία της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία ήταν υπέρ της άποψης να απαντήσει γραπτώς ο ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που επέμεναν να σταλεί στο Ισραήλ διακομματική αντιπροσωπεία, αίτημα που απορρίφθηκε, ενώ η αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

«Μαθήματα από υπερασπιστές βιαστών δεν δέχομαι», φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Ρήγας, σχολιάζοντας τη στάση της κας Κωνσταντόπουλου.

«Ξεχάσατε τη Ζήμενς και γίνατε εξαπτέρυγο του κ. Μαρκογιαννάκη», του αντέτεινε η ίδια.

«Δυστυχώς η γλώσσα σας είναι μεγαλύτερη από το μπόι σας», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα