Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ – Δείτε τι περιλαμβάνει

22:30 4/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο της ίδρυσης του νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ΝΕΡΙΤ, ο οποίος και θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ.

Η νέα ανώνυμη εταιρεία για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρει το όνομα

ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση) και θα έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, ενώ θα είναι δημόσια επιχείρηση που θα ανήκει στον δημόσιο τομέα και θα εποπτεύεται από το κράτος. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι η ΝΕΡΙΤ θα είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα.

Όπως αναφέρεται, οι εκπομπές θα έχουν ποικιλία προγραμμάτων και θα μεταδίδουν με αντικειμενικότητα και πληρότητα τις ειδήσεις, ενώ θα φροντίζει για τη διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανταλλαγής απόψεων με κάλυψη όλων των πολιτικών ρευμάτων και φορέων σκέψης. Επίσης, θα επιδιώκεται μέσω αυτών η κοινωνική συνοχή, θα αναδεικνύεται ο ελληνικός πολιτισμός, θα προβάλλεται η πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία, θα διαφυλάσσεται η ποιότητα της ελληνικής γλώσσας και θα είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτές των προσώπων με προβλήματα ακοής και όρασης.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου το Εποπτικό Συμβούλιο καταρτίζει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας, το οποίο είναι δεκαετές, ενώ το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στο ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Πόροι της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα είναι τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, από διαφημίσεις και από κάθε άλλη πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα