Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Σουηδία – Προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 22 Μαρτίου

H σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Στέφαν Λεβέν, δεν κατάφερε να περάσει από τη Βουλή της Σουηδίας τον Προϋπολογισμό που είχε καταρτίσει και ως εκ τούτου ανακοίνωθηκε ήδη ότι θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τις 22 Μαρτίου. «Είναι σωστό να δώσουμε τον λόγο στον λαό για να αποφασίσει με βάση το νέο πολιτικό τοπίο», είπε ο Σουηδός πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η κυβέρνηση που είχε σχηματιστεί

από τον Οκτώβριο με τη σύμπαραξη των Σοσιαλδημοκρατών και των Πράσινων ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας. Και παρά το γεγονός ότι υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισε και το κόμμα της Αριστεράς, συνολικά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν παρά μόνον 153 από τους 349 βουλευτές.

H κεντροδεξιά αντιπολίτευση έχει 141 έδρες, στις οποίες προσετέθησαν οι 49 έδρες των Σουηδών Δημοκρατών, οδηγώντας σε καταψήφιση του προϋπολογισμού.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Λεβέν επικράτησε της Κεντροδεξιάς στις εκλογές του Σεπτεμβρίου υποσχόμενος να καταργήσει νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την υγεία, που είχαν προξενήσει δυσαρέσκεια σε μεγάλη μερίδα Σουηδών. Δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υποχρεώνεται τώρα να εγκαταλείψει το κυβερνητικό έργο και να επιστρέψει στον προεκλογικό αγώνα.

The post Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στη Σουηδία – Προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 22 Μαρτίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα