Καταγγελία για παρεμβάσεις Πολάκη σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μια καταγγελία-φωτιά για τον Παύλο Πολάκη που θα συζητηθεί κάνει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο κ. Πολάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μικρό ΕΣΥ ημετέρων ιατρών και νοσηλευτών, παρεμβαίνοντας στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη 100 θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερος διαγωνισμός, ο οποίος διενεργείται από άλλη

επιτροπή, που αφορά στην πρόσληψη 400νοσηλευτών προκειμένου να στελεχώσουν τις ΜΕΘ. Ήδη έχουν γίνει 52 ενστάσεις από ιατρούς -επελέγησαν από την επιτροπή και "κόπηκαν" από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας- για 72 θέσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα στις 14 Απριλίου, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρενέβη στη διαδικασία του διαγωνισμού, παραποιώντας τους πίνακες βαθμολόγησης των επιτυχόντων προτού ακόμη ολοκληρώσει το έργο της η αρμόδια επιτροπή, καταστρατηγώντας τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Το δημοσίευμα του Βήματος συνεχίζει αναφέροντας πως ενώ οι τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων ιατρών και νοσηλευτώνήταν σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης, πριν την ολοκλήρωση του έργου τους και της ενυπόγραφης υποβολής των αποτελεσμάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται, δεσμεύθηκε με εντολή του κ. Πολάκη το σύνολο των πρωτοτύπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τις αρμόδιες επιτροπές και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν δε απροκάλυπτα στο γραφείο του Παύλου Πολάκη και μάλιστα εν ώρα εργασίας, από τη μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, κυρία Καγιανέ Τσισμετζιάν.

Πρόκειται για την ίδια υπάλληλο που φαίνεται και ως συντάκτης του πίνακα επιτυχόντων ιατρών ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η κυρία Τσισμετζιάν πήρε ενυπογράφως (με πρωτόκολλο παραλαβής) και για λογαριασμό του αναπληρωτή υπουργού τα ογκώδη σχετικά στοιχεία.

Λίγες ημέρες μετά, ο Παύλος Πολάκης απέστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημο -ενυπόγραφο από τον ίδιο και πρωτοκολλημένο- έγγραφο, στο οποίο είχε συνημμένο τονξ πίνακα κατάταξης των υποψηφίων ιατρών. Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφό του ο κ. Πολάκης έδινε εντολή στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο, να προχωρήσει στην τάχιστη πρόσληψη των ατόμων βάσει των αποτελεσμάτων που ο ίδιος του απέστειλε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος» ο κ. Πολάκης στο ίδιο έγγραφο ενημέρωνε ότι επιστρέφει στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις πρωτότυπες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που είχε κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα στο γραφείο του.

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης, μέσω του υπηρεσιακού e-mail απέστειλε σε μορφή pdf (κλειδωμένα αρχεία) τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ήταν χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες: Επιτυχόντες, Αποτυχόντες και Ειδικότητες εκτίος προκήρυξης, ζητώντας την άμεση ανάρτησή τοτυς από το Κέντρο.

Επίσης έδωσε εγγράφως εντολή να υπάρξει χρονικό περιθώριο μόλις τέσσερις ημέρες για την υποβολή ενστάσεων από τους ενδιαφερόμενους. Ο πίνακας με τους επιτυχόντες νοσηλευτές ΠΕ δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κέντρου.

The post Καταγγελία για παρεμβάσεις Πολάκη σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα