Καταιγιστικές εξελίξεις στην έρευνα για τη Χρυσή Αυγή – Εντοπίστηκε μάρτυρας – κλειδί

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει τις επόμενες ημέρες μάρτυρας - κλειδί ο οποίος φέρεται να είναι πρώην ή και νυν μέλος της Χρυσής Αυγής. Το εν λόγω πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρόθυμο να καταθέσει αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα ταυτοποιήθηκαν και σύντομα αναμένεται να κληθούν από την ανακρίτρια που ερευνά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέντε πρόσωπα που επικοινώνησαν με τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά λίγο πριν ή λίγο μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι δικαστικές αρχές του Πειραιά θα αποστείλουν κλήση στα πρόσωπα αυτά προκειμένου σε πρώτο στάδιο να καταθέσουν ως μάρτυρες, για να διαπιστωθεί ο βαθμός ή τυχόν εμπλοκή τους στην υπόθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για πρόσωπα των οποίων η σχέση με τη Χρυσή Αυγή είναι αναμφισβήτητη.

Τα πέντε πρόσωπα όμως ανοίγουν νέο κύκλο διερεύνησης για τις δικαστικές αρχές καθώς οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες με τρίτα πρόσωπα θα τεθούν στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα, στην προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων που «δείχνουν» εγκληματική οργάνωση .

Σε αυτό το πλαίσιο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε ήδη και παραλαμβάνει δικογραφίες από όλη τη χώρα στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται υποστηρικτές ή μέλη της Χρυσής Αυγής, αυξάνοντας κατά πολύ τον αρχικό αριθμό των 32 δικογραφιών που είχε στείλει στον Άρειο Πάγο ο Νίκος Δένδιας. Μεταξύ αυτών είναι και η δικογραφία που αφορά την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Παράλληλα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης διερευνά και την τυχόν σχέση της Χρυσής Αυγής με κυκλώματα εκβιαστών υποβάλλοντας μάλιστα και σχετικές ερωτήσεις στους μάρτυρες. Στόχος αυτής της κατεύθυνσης είναι να αποκαλυφθεί τυχόν διακίνηση χρημάτων προϊόντων εγκλήματος. Ο εισαγγελέας συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις μαρτύρων δημοσιογράφων ενώ ήδη έχουν κληθεί και καταθέτουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα