Κάννες: Μια τραγική ιστορία συνοδών, ληστών, νταβατζήδων και εγκλήματος

Είναι ένα από τα πιο περίβλεπτα κινηματογραφικά event του κόσμου, που επαίρεται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλυγουντ, σε συνδυασμό με μια… νότα γαλλικού πρεστίζ.

Ο κόσμος επευφημεί και τα φλας από τις κάμερες λευκαίνουν τον χώρο, καθώς η αφρόκρεμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας πατάει επάνω στο κόκκινο χαλί του ετήσιου φεστιβάλ των Καννών.

(σ.σ. Όπου «Κάννες», αναφέρεται στο φεστιβάλ, αντί για την πόλη)

Όπως σε κάθε κοσμοπολίτικο γεγονός, ωστόσο, είναι τα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αλλά προκαλούν ταυτόχρονα και έντονο προβληματισμό, καθώς μια ολόκληρη βιομηχανία είναι στημένη γύρω από τις «Κάννες», προκειμένου να κερδοσκοπεί σε βάρος της εκδήλωσης. Άλλωστε, όπου υπάρχουν χρήματα και celebrities, το έγκλημα καραδοκεί.

Μερικές φορές, αποτυπώνεται στο πρόσωπο της ωμής βίας, όπως στην περίπτωση της Παρασκευής, όταν ένας άγνωστης ταυτότητας άνδρας, τώρα υπό κράτηση, εισέβαλε στο στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου Canal και προκάλεσε τον πανικό, απειλώντας να τινάξει άπαντες στον αέρα, κρατώντας μια χειροβομβίδα (ψεύτικη) και ένα όπλο (άδειο), αρκετά για να κάνουν τους Christoph Waltz και Daniel Auteuil να τρέξουν για τη ζωή τους, και να προκαλέσουν πανικό στις τάξεις του κοινού και της ασφάλειας.

Άλλες φορές, είναι το… the real deal. Την περασμένη Πέμπτη, ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν κοσμήματα, συνολικής αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, που προορίζονταν για δώρα στους ηθοποιούς. Το έγκλημα αυτό, που θυμίζει εν πολλοίς σενάριο που θα κέρδιζε διθυράμβους στο φεστιβάλ του γαλλικού νότου, συνέβη στο ξενοδοχείο Novotel. Για όσους δεν γνωρίζουν, το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται απέναντι από το αστυνομικό τμήμα των Καννών…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στους πολλούς και διάφορους high society επισκέπτες της γαλλικής Ριβιέρα. Εξ άλλου, την εβδομάδα του φεστιβάλ, το χρήμα «μιλάει», και μπορεί να σου βρει τα πάντα, από ναρκωτικά μέχρι συνοδούς πολυτελείας, και φυσικά, μια γεύση από το lifestyle ενός VIP.

«Είναι 02:00 την Πέμπτη, τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, και η πίστα του αγαπημένου nightclub των celebrities, Le Baoli, είναι γεμάτη από 20κάτι χρονών κοπέλες που κουνιούνται σε άντρες τόσο μεγάλους, που θα μπορούσαν άνετα να είναι πατεράδες τους» αναφέρει η 21χρονη Ρωσίδα Άννα στην εφημερίδα «The Sun», καθώς γίνεται λίγο πιο… οικεία με έναν Άραβα, ο οποίος της έχει πει πως είναι παραγωγός.

Δείχνοντας στον Βρετανό δημοσιογράφο το νέο της Rolex, δώρο που μόλις είχε λάβει από τον εύρωστο Ανατολίτη, η Άννα δηλώνει άφοβα: «Δεν νοιώθω άσχημα για αυτό που κάνω. Ο κόσμος γυρίζει γύρω από το χρήμα. Ο καθένας ονειρεύεται την πολυτέλεια».

«Με κάνει να νιώθω ωραία και τον κάνω να νιώθει ωραία. Ποτέ δεν ξέρεις, η κινηματογραφική βιομηχανία έχει να κάνει τα πάντα με τις επαφές που έχεις» συμπληρώνει.

Κατά τις 03:00, ο χορός έχει μεταμορφωθεί από αισθησιακό σε φρενήρη. Μεγάλοι άνθρωποι, γέροι άνθρωποι ρίχνονται σε χαμηλής αυτοεκτίμησης νεαρές κοπέλες, καθώς ο DJ βάζει το ένα R&B κομμάτι μετά το άλλο. Οι υπάλληλοι του κλαμπ δηλώνουν ότι έχουν κόψει τον πάτο των τουαλετών, προκειμένου να μπορούν να δουν αν κάποιος κάνει σεξ μέσα, και να τον σταματήσουν.

«Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό στην πατρίδα μου. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Έχει κάτι το ιδιαίτερο αυτό το φεστιβάλ, που ανάβει μια ξεχωριστή φωτιά στην ψυχή των ανθρώπων» λέει η Άννα.

Σε αυτό το κλαμπ ήταν που, το 2006, η Πάρις Χίλτον είχε ανέβει στα τραπέζια και χόρευε δίχως έγνοια. Και σίγουρα, το γεγονός ότι είναι δισεκατομμυριούχος κληρονόμος βοήθησε πολύ, όσον αφορά τον λογαριασμό, αφού ένα μπουκάλι καλής ποιότητας Βότκα κοστίζει περί τα 3.000 ευρώ.

Τα λεφτά, βέβαια, δεν αποτελούν θέμα, όταν τα μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ έρχονται στην πόλη του γαλλικού νότου. «Στις Κάννες, το να προσλάβεις μια συνοδό είναι το ίδιο, αν όχι ευκολότερο, με το να παραγγείλεις μια πίτσα» τονίζει η 21χρονη Ρωσίδα.

Ο δημοσιογράφος της «The Sun», υποδυόμενος παραγωγό της κινηματογραφικής βιομηχανίας, μίλησε σε διάφορες συνοδούς, που περίμεναν τη συγκεκριμένη εβδομάδα όλον τον χρόνο, προκειμένου να οικονομήσουν μια περιουσία.

Η Έμμα, μία 22χρονη κοπέλα από τη Νίκαια, είπε: «Μου αρέσουν τα μεγάλα σκάφη στις Κάννες, και είμαι πολύ έμπειρη με ανάλογα πάρτι. Όποτε έχω να κάνω με ανθρώπους του κινηματογράφου, είμαι πάντοτε πολύ διακριτική». Δήλωσε πως χρεώνει τους πελάτες της 1.200 ευρώ τη νύχτα, ενώ δεν έχει πρόβλημα να φέρει τις «φίλες» της, εφόσον της ζητηθεί. Με τα κέρδη της εβδομάδας των «Καννών», τα κορίτσια αυτά ζουν τον υπόλοιπο χρόνο, και άνετα.

Το 2007, ο Λιβανέζος επιχειρηματίας Elie Nahas είχε συλληφθεί, όταν αποκαλύφθηκε πως διαχειριζόταν ένα κύκλωμα, με πόρνες ειδικά για τις Κάννες. Ο ίδιος μίλησε στη «The Sun», λέγοντας: «Οι συνοδοί μπορούν να βγάλουν μέχρι και 30.000 ευρώ το βράδυ, κυρίως από Άραβες. Είναι οι πιο γενναιόδωροι άνθρωποι στον κόσμο. Άμα τους αρέσεις, θα σου δώσουν πάρα πολλά λεφτά».

«Στις Κάννες, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι τόσο πλούσιοι, που κυκλοφορούν με δεσμίδες των 10.000 ευρώ, το λιγότερο. Για αυτούς, είναι σαν να κουβαλούν χαρτί. Δεν τους αρέσει ούτε να τα μετράνε. Απλά προσπαθούν να βρουν κάτι να καταπιαστούν, και να δώσουν ότι έχουν επάνω τους. Έτσι κι αλλιώς, έχουν πάρα πολλά», συνεχίζει, με δηλώσεις που προκαλούν, αλλά παράλληλα παρουσιάζουν ωμά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό το κλειστό κλαμπ ανθρώπων.

Ο Nahas, που έφυγε από τη Γαλλία, με έναν δικαστή να του απαγορεύει δια παντός την είσοδό του στη χώρα τον προηγούμενο Οκτώβριο, συνέχισε: «Κάθε χρόνο, υπάρχουν περίπου 30 με 40 υπερπολυτελή γιοτ στη μαρίνα, και κάθε ένα από αυτά ανήκει σε κάποιον υπερβολικά πλούσιο άνθρωπο».

«Κάθε σκάφος έχει γύρω στις 10 με 15 κοπέλες, συνήθως φιλόδοξα μοντέλα, που είναι είτε γυμνά, είτε ημίγυμνα. Κάθε ένα από τα κορίτσια κάνει το καθήκον του, και στο τέλος της βραδιάς περιμένει τον “φάκελό” του. Αυτό συμβαίνει εδώ και 60 χρόνια» αποκαλύπτει ο Λιβανέζος.

Άλλωστε, στις «Κάννες», τα πάντα έχουν να κάνουν με την αίγλη της showbiz. Ένα γκρουπ Βρετανών τουριστών πετάει 1.270 ευρώ για κάθε μπουκάλι Grey Goose βότκα, ενώ παράλληλα χορεύει με κάθε λογής όμορφη παρουσία. Ένας από αυτούς δηλώνει: «Αυτό που συμβαίνει εδώ δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το φεστιβάλ. Ούτε που ξέρω τί ταινίες “παίζουν” φέτος. Όλοι έχουν έρθει εδώ για να περάσουν καλά».

Το διαβάσαμε στο thesun.co.uk.

Keywords
Τυχαία Θέματα