Καμμένος: Διαφωνώ με τις απόψεις Βαρουφάκη, θα βρούμε λεφτά από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα

Μια μέρα πριν επιβεβαιωθεί και εμπράκτως η ψήφος εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς την κυβέρνηση, τα μεσάνυκτα της Τρίτης στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος εξέφρασε τις πρώτες του διαφωνίες επιβεβαιώνοντας ότι είναι οπαδός της απολύτως σκληρής και ανυποχώρητης γραμμής απέναντι

στους δανειστές μας.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Ανατροπή και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καμμένος τάχθηκε μεν υπέρ της συμφωνίας με τους εταίρους μας αλλά ουσιαστικά ζήτησε από την κυβέρνηση στην οποία μετέχει ως υπουργός Άμυνας να μην κάνει καμία υποχώρηση σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Eρωτώμενος για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε το Grexit «μια απειλή χωρίς υπόσταση, κάτι σαν τον... μπαμπούλα» και δήλωσε αντίθετος με «την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει το «κούρεμα», ανεξαρτήτως με ποιον τρόπο θα γίνει και πώς αυτό θα ονομαστεί.

Σημείωσε πως διαφωνεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για την άποψή του περί του «60-70%» του Μνημονίου και απαντώντας στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει plan B σε περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους, ο κ. Καμμένος είπε: «Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το plan Β είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες».

«Έχω πολύ καλή σχέση με τη Ρωσία. Συζητάμε με τους Ρώσους για το Plan B. Σκέφτονται να άρουν το εμπάργκο στα ελληνικά προϊόντα και να ξαναρχίσουν τις εισαγωγές», δήλωσε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει η συνεργασία για τον αγωγό με τους Ρώσους».

Τέλος, όσον αφορά το αν θα δοθεί λόγος στον ελληνικό λαό, αν δηλαδή θα ερωτηθεί σε περίπτωση σύγκρουσης με τους εταίρους, ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Εάν συγκρουστούμε, βεβαίως και ο ελληνικός λαός θα είναι εκείνος που θα έχει τον λόγο, εάν χρειαστεί, με οποιοδήποτε μέσο».

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Καμμένος: Διαφωνώ με τις απόψεις Βαρουφάκη, θα βρούμε λεφτά από ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα