Καλωσήρθε το δολάριο

Τέτοιες στιγμές είχε χρόνια να ζήσει το η ελληνική ομογένεια της Νέας Υόρκης με τους ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες να κάνουν ουρά και πολλούς από αυτούς τελικά να μην καταφέρνουν να περάσουν το κατώφλι του World Trade Centre σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν από κοντά τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οργανωτές για την επιτυχία του ετήσιου δείπνου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic

Initiative) που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη και κατάφερε να συγκεντρώσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στον θεματικό άξονα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και το παρόν έδωσε ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη. Το ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι μία εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων, που ευθυγραμμίζεται με τον σκοπό του οργανισμού να συμβάλλει στην ανάκαμψη της Ελλάδας, μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης, την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Hellenic Initiative, μέσω των προγραμμάτων που υποστηρίζει η Ελληνική Πρωτοβουλία, 21.000 άνθρωποι ήταν αποδέκτες επισιτιστικής βοήθειας, 7.000 παιδιά εμβολιάστηκαν, ενώ 10.000 άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες.

Επίσης, στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης, $ 2,2 εκατομμύρια διοχετεύθηκαν σε 11 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, δημιουργήθηκαν 160 θέσεις για έμμισθη πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ReGeneration, 100 νέες επιχειρήσεις έκαναν το ξεκίνημά τους μέσω του προγράμματος VentureGarden, ενώ αρκετοί ταλαντούχοι νέοι από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ, αλλά και της Αυστραλίας.

Στο φετινό επίσημο δείπνο της πρωτοβουλίας αυτής, το κεντρικό πρόσωπο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ομογενών δεν ήταν άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης αποκαλεί Mr Winner.

Παρατσούκλι που οι ελληνοαμερικανοί κόλλησαν στον πρωθυπουργό εμπνεόμενοι από τον πρόεδρο Ομπάμα που τον χαρακτήρισε ως τον πολιτικό που κερδίζει απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις. Στους κύκλους των ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι απλά ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο που ανταποκρίνεται πλήρως στα αμερικανικά πρότυπα αλλά επιπροσθέτως αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρόταση για την ουσιαστική αναθέρμανση των σχέσεων που προσπάθησε πριν χρόνια να κατοχυρώσει, χωρίς επιτυχία, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Έχοντας τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως οι δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνησή του θα φέρει στο άμεσο μέλλον, οι ομογενείς επιχειρηματίες ευελπιστούν στην δημιουργία ενός φιλικού και σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος που θα τους επιτρέψει την επενδυτική στροφή στην μητέρα πατρίδα.

Οπαδοί και αυτοί του αιτήματος για «κούρεμα» του χρέους, συνηγορούν στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για μια διακριτική αλλά περιεκτική προσέγγιση με τις ΗΠΑ που θα τους προσφέρει μια προνομιούχο θέση στην υπό διαμόρφωση νέα οικονομική πραγματικότητα.

Από την πλευρά της κυβέρνησης έκδηλη είναι πλέον η πρόθεση εισαγωγής νέων παικτών στην ελληνική αγορά που θα αντικαταστήσουν ένα γερασμένο, διεφθαρμένο και παμφάγο οικονομικό κατεστημένο που σύμφωνα με το Μαξίμου πρέπει να τεθεί όχι μόνο στο περιθώριο αλλά γιατί όχι και στον Κορυδαλλό.

Τα μηνύματα των τελευταίων 24ώρων όσον αφορά την απόδοση δικαιοσύνης σε υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής είναι ξεκάθαρα και με πολλούς αποδέκτες.

«Κάποιοι πρέπει να φύγουν από την μέση οριστικά» είναι μια φράση με νόημα που ακούγεται όλο και πιό συχνά στο Μαξίμου και στην θέση τους θα πρέπει να έρθει ένα νέο αίμα επιχειρηματιών που, όμως, θα σέβονται τους κανόνες και θα τιμούν με τον τρόπο τους τις φιλικές προθέσεις της κυβέρνησης. Και η αρχή σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα γίνει με αφετηρία τις ΗΠΑ.

The post Καλωσήρθε το δολάριο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα