Καλοκαίρι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι – Οι Ρώσοι έχουν απόθεμα χιονιού [εικόνες]

Σφοδρό κύμα καλοκαιρίας έχει χτυπήσει το Σότσι της Ρωσίας, όπου και πραγματοποιούνται οι Χειμερινοί Ολυμπιακούς Αγώνες, με φόβο να καταστραφεί ολόκληρη τη διοργάνωση. Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Φυσικά, οι οργανωτές των αγώνων έχουν πάνω από 400.000 τόνους χιόνι σε αποθέματα, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τη σωστή διεξαγωγή των Αγώνων, σε περίπτωση που δεν

επαρκέσει το φυσικό. Δημιουργήθηκε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που είναι χτισμένες στα βουνά κοντά στο Σότσι, και παράγεται με τη βοήθεια κανονιών χιονιού και στη συνέχει αποστέλλεται σε ειδικές αποθήκες.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Οι αρμόδιοι για να καταφέρουν να διατηρήσουν το χιόνι το τοποθέτησαν κάτω από στρώμα από πριονίδι, «κουβέρτες» πάχους 40 εκατοστών για να το προστατεύσουν από το σκόνη, κάτι που έγινε μέχρι και τουριστικά αξιοθέατα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακόμη, υπάρχουν επίσης 500 κανόνια παραγωγής χιονιού, δέκα εκ των οποίων είναι σε αδιάκοπη λειτουργία από τον περασμένο Δεκέμβρη, καθώς και ειδικά μηχανήματα ικανά να παράγουν τεχνητό χιόνι ακόμα και σε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν.

Σε προηγούμενους Αγώνες έχουν χρησιμοποιηθεί παρόμοιες τεχνικές, για να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας. Το χιόνι αποθηκεύεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, αν και αυτή είναι η πρώτη χρονιά που έχει αποθηκευτεί από τον προηγούμενο χειμώνα. Μάλιστα και πριν από τέσσερα χρόνια οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βανκούβερ αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης χιονιού και οι Ρώσοι διοργανωτές ήταν αποφασισμένοι να μην καταληφθούν εξ απήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα