Και οι «58» στη μάχη των εκλογών – Το παρασκήνιο και τα σενάρια

14:20 4/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Στο ζενίθ βρίσκονται οι πολιτικές ζυμώσεις εντός του κινήματος της «Ελιάς» καθώς ακόμη και την αυτόνομη κάθοδό τους στις ευρωεκλογές δεν αποκλείουν κατ’ ιδίαν κάποια από τα μέλη της πρωτοβουλίας των «58» σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στην «έμπρακτη επανεκκίνηση» της Κεντροαριστεράς όπως την ονομάζουν.

Ως «έμπρακτη επανεκκίνηση» υπονοούν βέβαια την επιλογή του προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς» και θα συμβολίσει το νέο ξεκίνημα του χώρου, απαλλαγμένου από τα κομματικά βαρίδια

του παρελθόντος.

Αν και το εν λόγω αίτημα είναι υπαρκτό, ωστόσο η πλειοψηφία των «58» απορρίπτει την εκδοχή όχι μόνο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, αλλά πολλώ δε μάλλον τον ορισμό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου από τον στενό πυρήνα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι «58» δεν έχουν συζητήσει μεταξύ τους ούτε την πιθανότητα της αυτόνομης καθόδου τους. Τόσο επισήμως, όσο και ανεπισήμως, εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν προτίθενται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να μετεξελιχθούν σε κόμμα, και ότι ο πρωταρχικός στόχος τους είναι να βοηθήσουν στη συνένωση όσο το δυνατόν περισσότερων συγγενών κινήσεων και προσώπων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

Την ίδια ώρα, οι τάσεις εντός του κινήματος παρουσιάζονται διχασμένες ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής στις προσεχείς εκλογές.. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά από τα μέσα Οκτωβρίου που έκαναν την αρχική τους διακήρυξη, οι «58» έχουν κατορθώσει να συγκροτήσουν 11 εκλεγμένες επιτροπές σε αντίστοιχες μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Χανιά, Τρίκαλα Καρδίτσα, Βόλο, Σέρρες και Κω), ενώ ολιγομελείς πυρήνες υποστήριξής τους έχουν δημιουργηθεί σε περισσότερους από 150 δήμους της Ελλάδας.

Στην ιστοσελίδα τους επίσης έχουν συγκεντρώσει 4.500 υπογραφές δυνάμει εθελοντών τους, ο δε στόχος τους μέχρι την πρώτη άτυπη συνέλευσή τους τον Φεβρουάριο είναι τουλάχιστον 100 δήμοι να εκπροσωπηθούν με εκλεγμένους αντιπροσώπους. Στοιχεία που παραπέμπουν, βέβαια, σε ιδρυτικό συνέδριο κόμματος και όχι σε απλή πανηγυρική σύναξη μιας πρωτοβουλίας πολιτών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα