Και ήττα και διαφορά για Ολυμπιακό: 2η ήττα με 72-81 από τη Μπαρτσελόνα

Τη δεύτερη ήττα του σε τρεις αναμετρήσεις γνώρισε ο Ολυμπιακός, μέσα στο ΣΕΦ από τη Μπαρτσελόνα και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την πορεία του σε αυτό τον ούτως ή άλλως σκληρό όμιλο, όντας πολύ άσχημος επιθετικά για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ήταν ο μεγάλος δήμιος του Ολυμπιακού, με τον Παπανικολάου να κινείται σε ρηχά νερά,

κυρίως λόγω άγχους. Αδικαιολόγητα στον πάγκο στο τελευταίο τρίλεπτο ο κορυφαίος ερυθρόλευκος Πρίντεζης.

Σε ένα ματς που ξεκίνησε με μεγάλη διάθεση και κίνητρο και με γιορτή, ο Ολυμπιακός έφυγε από το ΣΕΦ ηττημένος και η εικόνα του ήταν για άλλη μια φορά προβληματική και δε μπορεί να έχει απαιτήσεις με ένα δεκάλεπτο μπάσκετ.

Ο κόσμος γέμισε το φαληρικό στάδιο, οι πρόεδροι βράβευσαν τον Κώστα Παπανικολάου που επέστρεφε για πρώτη φορά ως αντίπαλος, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δε μπόρεσε να αντεπεξέλθει με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και το έκλεισε προηγούμενη με 23-18. Έκτοτε η Μπαρτσελόνα επέβαλε το αργό τέμπο που ήθελε στο παιχνίδι και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκε με 32-30 για να κλείσει ο Ολυμπιακός προηγούμενος με 34-32, σκοράροντας 11 πόντους στο β΄δεκάλεπτο, τους 5 στο τελευταίο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πήρε τη μπαγκέτα και πυροβολούσε αβέρτα το καλάθι του Ολυμπιακού για να πάει το σκορ στο 43-53, με τους γηπεδούχους να αδυνατούν να περάσουν τη μπάλα στο ζωγραφιστό πέραν του Γιώργου Πρίντεζη. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες στο 48-55, με τους γηπεδούχους να έχουν πετύχει 25 πόντους σε 2 περιόδους, όταν στην πρώτη είχαν 23!

Στα πρώτα 4 λεπτά της τελευταίας περιόδου ο Ολυμπιακός πίεσε, έκανε φάσεις, έπαιξε σκληρή άμυνα και πλησίασε σε 64-66 με δύο βολές του Ντάνστον. Ένα τρίποντο του Ναβάρο στη λήξη του χρόνου κι άλλο ένα του Όλεσον επίσης στα 4'' έκαναν το 72-66 με τις δύο βολές του Σπανούλη να παρεμβάλονται.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τα φύλαγε για το τέλος όμως τα καλά σουτ, αφού οι πόντοι του ήταν σποραδικοί και κυρίως με βολές (8/10). Η Μπαρτσελόνα εκτός από τη νίκη κατάφερε να πάρει και διαφορά, με το λέι απ του Ναβάρο στο τέλος να προλαβαίνει το χρόνο και να κάνει το τελικό 72-81.

Οι Πρίντεζης και Σπανούλης τελείωσαν το παιχνίδι με 17 πόντους έκαστος, με τον πρώτο να μένει χωρίς προφανή λόγο εκτός στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο, με τον κακό Περπέρογλου να είναι στη θέση 4.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ναβάρο τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους με 4/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα και ο Μπραντ Όλεσον τον ακολούθησε με 14 πόντους και το καθοριστικό τρίποντο στο 39΄.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 51% στα δίποντα (19/37), 30% στα τρίποντα (3/10), 81% στις βολές (13/16), είχε 32 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 12 λάθη και 15 ασίστ.

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα είχε 54% στα δίποντα (24/44), 41% στα τρίποντα (7/17), 75% βολές (12/16), 32 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 11 λάθη, 17 ασίστ.

Keywords
Τυχαία Θέματα