Και επίσημα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ενωτικό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στα γραφεία του Κόμματος.

Απευθυνόμενος στον Γιάννη Πλακιωτάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θέλω να σε ευχαριστήσω για το έργο σου ως μεταβατικός πρόεδρος , το κόμμα σου είναι υπόχρεο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Γιάννη Τραγάκη που έκανε τις εκλογές με απόλυτη αρτιότητα και χωρίς να υπάρχει το παραμικρό παρατράγουδο.

Θέλω να ευχαριστήσω και εθελοντές που απέδειξαν ότι το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

Σε αυτούς θα στηριχτούμε για να προχωρήσουμε στην ανανέωση του κόμματος. Οι πολίτες ζήτησαν δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε για να βρεθούν αντιμέτωπες στο λαϊκισμό της κυβέρνησης. Στόχος μας είναι η ΝΔ να γίνει και πάλι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θα έχουμε σύντομα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μου είναι όχι μόνο να εξασφαλίσω την ενότητα αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση Ο στόχος αυτός είναι συλλογικός. Το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ».

Μήνυμα ενότητας Πλακιωτάκη

Μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στο κόμμα, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία, έστειλε και ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, λίγο πριν τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής:

«Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί, ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη. Θα σταθώ στο πλευρό του και το ίδιο καλώ να κάνουν όλοι. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του όσο διάστημα βρέθηκε στην ηγεσία του κόμματος.

«Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κριτική στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης.

«Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο. «Όσον αφορά την εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή, συνεργάστηκα με όλα τα στελέχη και τους βουλευτές και ασκήσαμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Ασκήσαμε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, στηλιτεύσαμε τα λάθη της κυβέρνησής του και παρουσιάσαμε τις θέσεις της ΝΔ. Από μέρους μου έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει, ώστε τα στελέχη να ανακτήσουν το γόητρό τους».

The post Και επίσημα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα