Καφές, γλυκό, ατμόσφαιρα και ζαχαροπλαστεία σαν τον παλιό καλό καιρό

Αν είσαι φίλος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, θα θυμάσαι σίγουρα τα ραντεβουδάκια των παράνομων ζευγαριών στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς. Μια πάστα, μια νουγκατίνα, ένα προφιτερόλ ήταν η πρόφαση για να συναντηθούν οι δυο ερωτευμένοι και να περάσουν λίγες στιγμές μαζί. Ρομαντικές εποχές. Τότε που τα ζαχαροπλαστεία ήταν τόπος συνάντησης και όχι απλής αγοράς προϊόντων.

Στις μέρες μας τα ζαχαροπλαστεία έχουν χάσει αυτόν τον χαρακτήρα τους. Δεν βρίσκεσαι εκεί με τους φίλους σου να απολαύσετε το γλυκό σας και να πείτε μια κουβέντα. Το παίρνεις σπίτι και το απολαμβάνεις μόνος σου.

άλλη γλύκα έχει όμως όταν βρίσκεσαι μεταξύ φίλων. Ευτυχώς επιβιώνουν ακόμα μερικά «ρομαντικά» ζαχαροπλαστεία για να σου ξυπνούν αυτές τις παλιές μνήμες του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. Όταν ο κόσμος δεν ήταν τόσο απομονωμένος. Όταν η βόλτα στο ζαχαροπλαστείο ήταν διασκεδαστική.

Το πιο γνωστό του είδους του είναι ο Βάρσος στην Κηφισιά. Ο χρόνος φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος σε αυτό το μέρος. Τα παλιά ψυγεία, οι βιτρίνες, το κλασικό τρίπτυχο εκλέρ – κοκ – πάστα αμυγδάλου, το άρωμα. Σε περιμένει μια σάλα με δερμάτινα 70’s καθίσματα για να κάτσεις και να αφεθείς στις μεθυστικές μυρωδιές που κατακλύζουν τον χώρο και στις μαγευτικές γεύσεις των γλυκών. Ο κήπος με τα αγάλματα και τα πλατάνια θα διευκολύνει κατά πολύ το νοητό ταξίδι σου στον χρόνο. Κάθε λιχουδιά που θα βρεις εκεί θυμίζει έντονα την παλιά αστική Αθήνα. Παράγγειλε το γλυκό της αρεσκείας σου και ένα καφεδάκι και άσε τον ουρανίσκο σου να αναλάβει δράση.

Πεντανόστιμο ριζόγαλο, τσουρέκι με σοκολάτα, μπακλαβάς, σπιτικό παγωτό, κρέμες, ό, τι τραβάει η όρεξή σου. Είναι σίγουρα must.
Ένα από τα πιο κλασσικά στέκια της περιοχής είναι και ο Μιχαήλ, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ, επίσης στην Κηφισιά. Το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό από τον Βάρσο. Το περιβάλλον είναι μοντέρνο και φωτεινό, έτοιμο να σε υποδεχτεί. Δοκίμασε το millefeuilles του, που παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό γαλλικό τρόπο (βελούδινη κρέμα και crunchy φύλλο), τη μηλόπιτά του με τάρτα, φρέσκα μήλα, κρέμα και καραμέλα, το προφιτερόλ του (δύο σοκολάτες στο μείγμα) και το cheese cake, η γέμιση του οποίου γίνεται από τρεις διαφορετικές κρέμες και περιχύνεται με αγριοκέρασο. Σημείωσε ότι σερβίρονται και αλμυρά σνακς, αν και επικρατεί η ζαχαροπλαστική του.

Για κάτι εντελώς διαφορετικό κατευθύνσου προς το Αιγάλεω στο Cap Cap. Πρόκειται για μια νεοπατισερί με καθαρά παραμυθένιο χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος που δεν μπορείς να περιγράψεις εύκολα και διαφέρει απ' ό,τι έχεις δει μέχρι σήμερα. Στις προθήκες του θα δεις φιγούρες από το Λαγό της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων μέχρι τους 7 Νάνους. Η κουζίνα του είναι ανοιχτή και σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις όλα τα στάδια στην διαδικασία παραγωγής. Θα σου κάνουν εντύπωση τα πρωτότυπα ονόματα των ροφημάτων, όπως «το τσάι που ήθελε να γίνει κέικ» και το ρόφημα του Μικρού Πρίγκιπα, ενώ αν είσαι παραδοσιακός υπάρχει και ελληνικός στη χόβολη. Μια επιλογή για να ξαναγίνεις παιδί.

Στο Αιγάλεω θα βρεις και το Gallery Sweets. Από σοκολατάκια, τυλιχτά και πάστες μέχρι και οι πιο ευφάνταστες τούρτες συγκαταλέγονται στην γκάμα των επιλογών σου. Σχετικά με τις τούρτες, θα βρεθείς σε μεγάλο δίλλημα. όλοι οι εντυπωσιακοί σχεδιασμοί και τα αμέτρητα χρώματα φαντάζουν εξίσου ελκυστικά. Σε καμία περίπτωση δεν θα φύγεις δυσαρεστημένος. Κάτσε σε κάποιο από τα τραπεζάκια του και δοκίμασε νέες γεύσεις. Μάτια και ουρανίσκος θα ευχαριστηθούν το ίδιο.

The post Καφές, γλυκό, ατμόσφαιρα και ζαχαροπλαστεία σαν τον παλιό καλό καιρό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα