Ιταλοί βιομήχανοι: Η ύφεση τελείωσε αλλά οι συνέπειες της θυμίζουν πόλεμο

«Η οικονομική ύφεση τελείωσε αλλά οι συνέπειές της θυμίζουν εκείνες ενός πολέμου. Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για ανάκαμψη, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί ακόμη και περιπαικτικό», τονίζει το κέντρο μελετών της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

«Από το 2007 έως σήμερα χάθηκαν ένα εκατομμύριο οκτακόσιες δέκα χιλιάδες θέσεις πλήρους απασχόλησης», τονίζει το κέντρο μελετών. Φέτος, το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 1,8% ενώ για το 2014 προβλέπεται αύξηση κατά 0,7%.

Σύμφωνα με την μελέτη της Ιταλικής Ένωσης

Βιομηχάνων, 7,3 εκατομμύρια πολίτες της χώρας βρίσκονται --μερικώς ή πλήρως-- χωρίς απασχόληση. Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο σε σχέση με το 2007. Έχει διπλασιαστεί επίσης ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε κατάσταση ένδειας: αγγίζουν πλέον τα 4,8 εκατομμύρια.

Κάθε ιταλική οικογένεια, από την αρχή της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, κατά μέσο όρο περιέκοψε έξοδα της τάξης των 5.037 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση αγαθών, τα οποία μια μέση ιταλική οικογένεια αγοράζει σε διάστημα επτά εβδομάδων.
Όσον αφορά την απασχόληση, η Confindustria προβλέπει ανεπαίσθητη αύξηση κατά 0,1% για το 2014 και κατά 0,5% για το 2015.

«Η οικονομική αυτή κρίση προκάλεσε σοβαρή οπισθοχώρηση και εξασθένιση της χώρας μας. Κάτι που διαπιστώνεται και στο σύνολο της οικονομικής της πραγματικότητας, ενώ οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης Λέτα δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αύξηση του ΑΕΠ», τονίζει επίσης το κέντρο μελετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα