Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά: Κατολισθήσεις βράχων και δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κεφαλλονιά ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για κατολισθήσεις στους δρόμους του νησιού και ζημιές σε σπίτια.

Ο σεισμός έγινε σήμερα στις 15:55 ενώ το επίκεντρο ήταν περίπου 11 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χλμ

από την Πάτρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πελοπόννησο και σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και ζημιές υπάρχουν σε καταστήματα του Αργοστολίου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr εκκενώνεται και το γηροκομείο Ληξουρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και δεν υπάρχει επίσημη αυτοψία, οι μηχανικοί του δήμου εκτιμούν ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο και πρέπει να εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Επίσης έχουν προκληθεί προβλήματα και στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς που βρίσκεται σε απόσταση οχτώ χιλιομέτρων από το Αργοστόλι.

1 από 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, περιέγραψε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος.

«Βρισκόμαστε σε φάση καταγραφής των ζημιών, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού», είπε.

Ακόμα ο κ. Κεκάτος επισήμανε: «Κάποιες περιοχές της Κεφαλονιάς έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ήδη πιάσει δουλειά, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ υπάρχουν και κατολισθήσεις βράχων σε επαρχιακούς δρόμους».

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα