Ήρθε το τέλος του Κιμ Γιονγκ Ουν; Φουντώνουν τα σενάρια για πραξικόπημα στη Βόρεια Κορέα

Απαγόρευση εισόδου και εξόδου στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας έχει επιβληθεί τις τελευταίες ημέρες και τα σενάρια για την σταθερότητα του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν φουντώνουν.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο «New Focus International» που θεωρείται αξιόπιστο, το ιδιότυπο «Lockdown» έχει επιβληθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου. «Αυτή η ενέργεια υποδηλώνει είτε ότι σημειώθηκε μια απόπειρα πραξικοπήματος, είτε ότι οι αρχές έχουν ανακαλύψει κάποιου είδους συνωμοσία κατά του ηγέτη του καθεστώτος» είπε

στην Telegraph καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, ου ειδικεύεται σε θέματα της Βόρειας Κορέας.

«Εάν πρόκειται για πραξικόπημα από τον στρατό, τότε η κατάσταση στην Πιονγιανγκ θα είναι πολύ επικίνδυνη, ενώ έχουν πέσει στην αντίληψή μου αναφορές ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει μεταφερθεί έξω από την πόλη. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ακόμα ένας λόγος που θα μπορούσε να επιφέρει τέτοια μέτρα είναι η προσπάθεια να κλείσουν οι δρόμοι διαφυγής για άτομα που αντιτίθενται στο καθεστώς.

Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ δύο ημέρες μετά από την γενική συνέλευση του καθεστώτος από την οποία απουσίαζε ο Κιμ Γιονγκ Ουν και πάρθηκε επίσης η απόφαση να αναλάβει τα ηνία της χώρας η μικρότερη αδερφή του. Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είχε αναγκαστεί να εκδώσει ανακοίνωση μετά από το όργιο φημών για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν και γνωστοποίησε ότι ο δικτάτορας έχει σπάσει και τους δύο αστραγάλους του.

The post Ήρθε το τέλος του Κιμ Γιονγκ Ουν; Φουντώνουν τα σενάρια για πραξικόπημα στη Βόρεια Κορέα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα