Ήρθε η ανάπτυξη: Η Αρχιεπισκοπή φτιάχνει on-line σύστημα για τους γάμους

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ήρθε σε συμφωνία με εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων με σκοπό να δημιουργήσει ένα on-line πλέγμα που θα μειώσει στο ελάχιστο δυνατό τη γραφειοκρατία κατά την έκδοση των απαραίτητων χαρτιών για το γάμο, τη βάφτιση και το διαζύγιο.

Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει το 1.5 εκατομμύριο ευρώ και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται στους 9 μήνες από τη στιγμή που θα αρχίσει το στήσιμο

της πλατφόρμας και θα περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση πληροφοριακού εξοπλισμού στις κατά τόπους ενορίες και στη δημιουργία δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των ενοριών και τις κεντρικής δομής της Αρχιεπισκοπής.

Εκεί θα προστρέχουν οι ενδιαφερόμενοι για άδειες, πιστοποιητικά αλλά και για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας τέλεσης ενός μυστηρίου. Αρχικά, θα εφαρμοστεί σε 10 ενορίες πιλοτικά και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες. Οι ενορίες όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά είναι οι εξής: καθεδρικός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Αγ. Διονύσιος Αεροπαγίτης Κολωνακίου, Κοίμησις Θεοτόκου Φενερωμένης Χολαργού, Προφήτης Ηλίας δήμου Αγ. Παρασκευής, Ευαγγελιστής Λουκάς Πατησίων, Αγ. Φιλοθέη Ομωνύμου δήμου, Αγ. Σοφία Ψυχικού, Αγ. Ιωάννης Κυνηγός λεωφόρου Βουλιαγμένης, Αγ. Ειρήνη Οδού Αιόλου και Αγ. Νικόλαος Καλλιθέας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα