ΗΠΑ: Άγνωστος εισέβαλε σε εκκλησία με καραμπίνα σκορπώντας τον τρόμο

23:07 4/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Οι μνήμες του μακελειού του Τσάρλεστον που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη τον περασμένο Ιούνιο ζωντάνεψαν ξανά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας ένοπλος άνδρας εισέβαλε κρατώντας μια καραμπίνα σε μια εκκλησία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου New York Daily News,

το συμβάν έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε μια εκκλησία της περιοχής Φαγιέτβιλ.

Ο πάστορας Larry Wright, παρέδιδε το κήρυγμά του από τον άμβωνα του ναού όταν ξαφνικά αντίκρισε έναν άντρα που κρατούσε μια καραμπίνα να μπαίνει στην εκκλησία, με εμφανώς ταραγμένο ύφος. Οι πιστοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην κατάμεστη εκκλησία κυριολεκτικά «πάγωσαν» από τον τρόμο, καθώς η αιφνίδια είσοδος του οπλισμένου άντρα θύμιζε έντονα το «Μακελειό του Τσάρλεστον», δηλ. τη ρατσιστική επίθεση ενός διαταραγμένου νεαρού στην εκκλησία της μικρής κοινότητας της Νότιας Καρολίνα, που οδήγησε στον θάνατο 9 ανθρώπους πριν από έξι περίπου μήνες.

Αυτή τη φορά, ευτυχώς, ο οπλισμένος εισβολέας δεν άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα, αλλά είπε στους πιστούς ότι ο Θεός του ζήτησε να πάει στην εκκλησία «προτού κάνει κάτι πολύ κακό». Ο πάστορας, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ψυχραιμία, πλησίασε τον ταραγμένο άνδρα και τον ρώτησε τι μπορεί να κάνει για να τον βοηθήσει. «Μπορείς να προσευχηθείς για μένα;» τον ρώτησε τότε ο άνδρας, που μετά από λίγη ώρα παρέδωσε στον ιερωμένο το όπλο του και ξέσπασε σε λυγμούς.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, ο οπλισμένος άνδρας, ο οποίος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, παρακολούθησε μέχρι το τέλος τη λειτουργία, ζητώντας συγχώρεση και σωτηρία από το Θεό, μέχρι τη στιγμή που ήρθε ένα περιπολικό για να τον συνοδεύσει στην πλησιέστερη ψυχιατρική κλινική.

The post ΗΠΑ: Άγνωστος εισέβαλε σε εκκλησία με καραμπίνα σκορπώντας τον τρόμο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα