ΗΟST: Ο «έξυπνος» θερμοστάτης που θα σας μειώσει τον λογαριασμό της θέρμανσης!

Ο χειμώνας αν και άργησε φαίνεται πως ήρθε οπότε σύντομα θα χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη μας να ... ζεστάνουμε το κοκαλάκι μας. Ένας πρωτοποριακός θερμοστάτης που κατασκεύασε ομάδα τεσσάρων Ελλήνων υπόσχεται να μας κάνει οικονομία στον λογαριασμό της θέρμανσης μέχρι 50%!

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Στο koolnews.gr μιλά ο Γιώργος Λουκρέζης, σχεδιαστής αρχιτεκτονικού σχεδίου που μας εξηγεί τι είναι ο έξυπνος θερμοστάτης HOST και πως λειτουργεί: “Ο HOST είναι ένας

πρωτοποριακός θερμοστάτης, ο οποίος με τον «έξυπνο» αλγόριθμο που έχουμε εξελίξει, μειώνει την κατανάλωση σε σχέση με τους συμβατικούς θερμοστάτες που υπάρχουν σήμερα στα σπίτια έως 50%.” μας λέει. “Ακόμα μέσω της οθόνης του γνωρίζεις τις ώρες κατανάλωσης που κάνεις σε πραγματικό χρόνο.”

Ο Host, είναι ένας πραγματικά «έξυπνος» θερμοστάτης που μειώνει το λογαριασμό της θέρμανσης έως 50% σε κατοικίες και διαμερίσματα που έχουν αυτόνομη θέρμανση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω έξτρα αισθητήρων μέτρησης θερμότητας. Ελέγχοντας συνεχώς τις όποιες αλλαγές θερμοκρασίας μέσα κι έξω από το σπίτι προσαρμόζουμε αντίστοιχα και την θερμοκρασία του χώρου. Το αποτέλεσμα είναι το σπίτι να είναι 24 ώρες ζεστό, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Η ομάδα που συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα αποτελείται από δύο σχεδιαστές αρχιτεκτονικού σχεδίου, έναν διαφημιστή και κάποιον που ασχολείται με την κατοχύρωση πατεντών. Αφορμή για την σύλληψη της ιδέας ήταν φυσικά η οικονομική κρίση μας λέει ο Γιώργος Λουκρέζης: “ Η οικονομική κρίση και τα δεδομένα της εποχής μας έκαναν να αναζητήσουμε νέους και πιο οικονομικούς τρόπους κατανάλωσης ενέργειας ξεκινώντας από τις ανάγκες ενός σπιτιού. Η ενασχόλησή μου με την αρχιτεκτονική με έκανε να διαπιστώσω τις αδυναμίες στον τρόπο χρησιμοποίησης της ενέργειας και κυρίως τη λάθος χρήση και σπατάλη όταν πρόκειται για τη θέρμανση του σπιτιού. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο Host.”

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 50 “έξυπνοι” θερμοστάτες και οι καταναλωτές που τους χρησιμοποιούν ενημερώνουν την εταιρεία ότι υπάρχει ουσιαστική μείωση στην κατανάλωση τους με αντίστοιχη οικονομία στο πορτοφόλι τους.

Η ομάδα που κατασκεύασε τον “έξυπνο” θερμοστάτη ετοιμάζει την επόμενη version που θα έχει την δυνατότητα να προσθέτεις σένσορες στο σύστημα για να έχεις μεγαλύτερο έλεγχο της κατανάλωσης που έχει το σπίτι σου όχι μόνο στην θέρμανση αλλά και στην ηλεκτρική ενέργεια, στο νερό κι άλλα. Ο στόχος των κατασκευαστών είναι να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα του σπιτιού του καθενός όχι μόνο για τους προφανείς οικονομικούς λόγους αλλά και για να βοηθηθεί το τόσο επιβαρυμένο περιβάλλον το οποίο ζούμε.

The post ΗΟST: Ο «έξυπνος» θερμοστάτης που θα σας μειώσει τον λογαριασμό της θέρμανσης! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα