Ημέρα μνήμης για όλο τον κόσμο: 12 χρόνια από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου [εικόνες + βίντεο]

12 χρόνια πέρασαν από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, το οποίο μέτρησε 3.000 περίπου θύματα.

Η ημερομηνία 11-09-2001 αποτελεί ανοιχτή πληγή για τους Αμερικάνους οι οποίοι έχουν ιδρύσει μουσείο μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου και το οποίο θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2014.

Στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή έξι ουρανοξύστες– ένας εκ των οποίων θα αποκαλείται ο «Πύργος της Ελευθερίας» - ένα μουσείο μνήμης, ένα μνημείο και ένας σταθμός

μέσων σταθερής τροχιάς. Η αναδόμηση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου έχει σκοπό να κρατήσει ζωντανούς στη μνήμη τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά και παράλληλα να εγκαινιάσει μία νέα περίοδο ζωής για τη Νέα Υόρκη.

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 τα μάτια όλων στράφηκαν στον ουρανό όταν δύο αεροπλάνα, η πτήση 11 της American Airlines και η πτήση 175 της United Airlines, σχεδόν διαπέρασαν τους Δίδυμους Πύργους στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Μέσα σε δύο ώρες τα κτίρια κατέρρευσαν παίρνοντας μαζί τους 3.000 ψυχές.

Την ευθύνη του χτυπήματος ανέλαβε η Αλ Κάιντα, της οποίας οι τρομοκράτες έθεσαν υπό αεροπειρατεία τα δύο αεροπλάνα και τα κατεύθυναν σε προορισμό αυτοκτονίας στο «Σημείο Μηδέν».

Μέρος του ίδιου σχεδίου ήταν ακόμα δύο αεροπειρατείες της πτήσης 77 που συνετρίβη στο Πεντάγωνο και της πτήσης 93 η οποία είχε ως στόχο την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον. Στην τελευταία πτήση οι επιβάτες κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου και να το ρίξουν σε ένα χωράφι στην Πενσυλβάνια, αποτρέποντας τα σχέδια των τρομοκρατών.

Η 11η Σεπτεμβρίου αποτελεί πλήγμα για όλη την ανθρωπότητα.

Tα θύματα θα τιμηθούν με επιμνημόσυνες δεήσεις σε όλη την Αμερική.

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

"]

Keywords
Τυχαία Θέματα