Ικανοποιημένος ο Ράιχενμπαχ από την πρόοδο – Δεν σχολίασε το λουκέτο στην ΕΡΤ

Την ικανοποίησή του δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χόρστ Ράιχενμπαχ για την πρόοδο σε ότι αφορά τους αυτοκινητόδρομους και προανήγγειλε σημαντικές ανακοινώσεις από τον επίτροπο κ. Χάαν στα θέματα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Είχαμε

μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Ράιχενμπαχ, συζητήσαμε για πολλά και διαφορετικά θέματα, μεταξύ των οποίων για την επίσκεψη του επιτρόπου, του κ. Χάαν ο οποίος έρχεται μεθαύριο στην Ελλάδα και προετοιμάσαμε κατά κάποιον τρόπο το έδαφος για τη συζήτηση μεθαύριο. Συζητήσαμε για διάφορα ζητήματα που αφορούν τα Διαρθρωτικά Ταμεία και τη ρευστότητα και φυσικά, συζητήσαμε για την πρόοδο η οποία έχει γίνει σε σχέση με τους 4 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, τα 4 μεγάλα έργα τα οποία είχαν πολλές δυσκολίες μέχρι τώρα.

Οι δυσκολίες αυτές ξεπερνιούνται. Είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αλλά θέλω να εκμεταλλευθώ αυτή την περίσταση για να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου στην Task Force και στον κ. Ράιχενμπαχ για τη συμβολή τους για την υπέρβαση των προβλημάτων σε σχέση με τους αυτοκινητοδρόμους στις Βρυξέλλες. Πραγματικά ήταν πολύ σημαντική η συνεισφορά τους και εξακολουθεί να είναι.

Όπως θέλω να ευχαριστήσω γενικότερα την Task Force για την Τεχνική Βοήθεια που προσφέρει σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς σ’ αυτό το υπουργείο, στο θέμα των εξαγωγών για παράδειγμα και στην απλούστευσή τους, στο θέμα των δημοσίων συμβάσεων και σε μια σειρά από άλλα κρίσιμα ζητήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε ευχαριστημένος επειδή έχει γίνει πραγματική πρόοδος όσον αφορά τους αυτοκινητοδρόμους, και σημείωσε: «Θεωρώ ότι από την αρχή της λειτουργίας της Task Force ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει πως αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα. Και εσείς έχετε καταφέρει να φέρετε όλο αυτό το έργο σε μια πολύ επιτυχημένη πορεία».

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα που πρόκειται να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτίμησε ότι «είμαστε στο σωστό χρόνο προκειμένου όλα αυτά τα σχέδια που έχουν ξεκινήσει να καταφέρουν να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα που αφορούν τα θέματα ρευστότητας δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα συζητηθούν πολλά με τον επίτροπο, τον κ. Χάαν «ο οποίος είναι υπεύθυνος επί των θεμάτων αυτών και είμαι σίγουρος ότι θα έχετε καλά νέα από αυτόν».

Αναφορικά με το θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ότι υπάρχει πρόοδος και στο θέμα των προμηθειών και στο θέμα των αδειοδοτήσεων. “Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι εν κατακλείδι, ενδιαφερόμαστε για απτά αποτελέσματα τα οποία βεβαίως έπονται μερικούς μήνες αργότερα, αλλά έχουμε ήδη ξεκινήσει σωστά» σημείωσε ο ίδιος.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν μπορεί να σχολιάσει πώς “αντί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόλυσης 2.000 ανεπαρκών, ακατάλληλων ή επίορκων υπαλλήλων, προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και απόλυση 2.000 υπαλλήλων” και κυρίως, αν έχει ζητηθεί από την Task Force η βοήθεια από την κυβέρνηση, για συνδρομή για τη διασφάλιση κριτηρίων και συστημάτων στις προσλήψεις, που να διασφαλίζουν ότι γίνονται αξιοκρατικά και όχι με όρους αναξιοκρατίας ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε: «Θα ήθελα να πω ότι για το συγκεκριμένο ερώτημά σας δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο σχετικά με τη κυβερνητική αυτή απόφαση. Το μόνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι πράγματι η Task Force έχει υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο τις Ελληνικές Αρχές όσον αφορά τη βελτίωση στη Δημόσια Διοίκηση.

Υπήρξαν πάρα πολλά θετικά βήματα που αφορούσαν και την αξιολόγηση αποτίμησης στο επίπεδο υπουργείων αλλά και τη δημιουργία μιας γενικής γραμματείας, που εργάζεται προς την κατεύθυνση του συντονισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα