Παρέμβαση Βενιζέλου με φόντο τριπλές εκλογές- «Καρφώνει» τη ΝΔ και ζητά προγραμματική

Όχι νέα μέτρα, στήριξη της κυβέρνησης και του προϋπολογισμού, πίεση για διαρθρωτικές αλλαγές και προετοιμασία για έξοδο από τις αγορές. Αυτό είναι το «πακέτο» που θα αναδείξει στην σημερινή του ομιλία στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ενώ αρχικά η ομιλία επρόκειτο να είναι «χλιαρή» και «τετριμμένη» ο κ. Βενιζέλος,

ανακοίνωσε χθες σε έκτακτη βραδυνή σύσκεψη που είχε στην Χαριλάου Τρικούπη με συνεργάτες του, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ ότι πρόκειται να την διανθίσει με μείζονες αναφορές για την πορεία της χώρας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μεμονωμένη, αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό του Ευάγγελου Βενιζέλου με στόχο την ανάδειξη ενός πιο κοινωνικού προφίλ του ΠΑΣΟΚ καθώς διαπιστώνει ότι όχι μόνο δεν κερδίζει ακροατές, αλλά χάνει.

Το σχέδιο ξεκίνησε ήδη να τίθεται σε εφαρμογή καθώς το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο 24ωρο:

Στηρίζει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσηςΑντιδρά στο 25ευρω που προωθεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. «Δεν περνάει στην κοινωνία αυτό το μέτρο, ας αναζητήσει αλλού ο Γεωργιάδης τους πόρους, π.χ από την κινητικότητα» λένε στην Χαριλάου Τρικούπη.Τέλος στο ΠΑΣΟΚ θα επιμείνουν να υπογραφεί η περίφημη προγραμματική συμφωνία η οποία είναι σαν το… γεφύρι της Άρτας. Έχει προαναγγελθεί ουκ ολίγες φορές (από την εποχή της τρικομματικής) αλλά ουδέποτε υλοποιηθεί. Τώρα, λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, είναι θέμα ημερών (;) Όλα αυτά με φόντο τον εκλογικό χρόνο που μετρά αντίστροφα, καθώς οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ είναι πεπεισμένοι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατά νου να στήσει τριπλές κάλπες τον Μάιο του 2014 μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Keywords
Τυχαία Θέματα