Ποια χώρα απαγορεύει την θρησκεία του Ισλάμ και αποκλείει τους οπαδούς της;

Είναι δεδομένο πως ο αποκλεισμός μιας μερίδας ανθρώπων με βάση τα θρησκευτικά τους πιστεύω είναι μία κατακριτέα μορφή ρατσισμού. Κι όμως υπάρχει μια και μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι μουσουλμάνοι είναι ανεπιθύμητοι καθώς μια σειρά μέτρων τους απαγορεύει ουσιαστικά όχι μόνο κάθε δραστηριότητα, αλλά ακόμη και την παραμονή τους στη χώρα. Αυτή είναι η Ιαπωνία.
Η έρευνα την οποία παρουσίασε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Τόκιο, Κομίκο Γιάκγι δείχνει πως «στην Ιαπωνία

υπάρχει η αντίληψη πως το Ισλάμ είναι μια πολύ στενόμυαλη θρησκεία και θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν».

Τι ισχύει λοιπόν στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για τους οπαδούς του Ισλάμ:
Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα που δεν δίνει ιθαγένεια στους μουσουλμάνους, ενώ δεν δίνεται μόνιμη κατοικία σε μουσουλμάνους.

Υπάρχει αυστηρή απαγόρευση για τη διάδοση του Ισλάμ και στα πανεπιστήμια της χώρας, αραβική ή οποιαδήποτε ισλαμική γλώσσα δεν διδάσκεται.

Απαγορεύεται η εισαγωγή «Κορανίου» στη χώρα, στην αραβική γλώσσα. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση, έχει δοθεί προσωρινή κατοικία μόνο σε 2 τυχερούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τον ιαπωνικό νόμο του ομόσπονδου κράτους στο οποίο βρίσκονται. Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να μιλούν Ιαπωνικά και να τελούν τις θρησκευτικές τελετές τους μόνο στα σπίτια τους.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει έναν αμελητέο αριθμό πρεσβειών ισλαμικών χωρών, ενώ οι ίδιοι οι Ιάπωνες δεν επηρεάζονται καθόλου από το Ισλάμ.

Οι μόνοι Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ιαπωνία είναι οι υπάλληλοι ξένων εταιρειών. Ακόμα και σήμερα, δεν χορηγούνται βίζες στους μουσουλμάνους γιατρούς, μηχανικούς ή σε στελέχη που αποστέλλονται από ξένες εταιρείες.

Στην πλειονότητα των εταιρειών, αναφέρεται στους κανονισμούς τους, πως μόνο μη μουσουλμάνοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εργασία, ενώ οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι όπως δείχνουν οι έρευνες δεν τολμούν να σκεφτούν ότι μπορούν να νοικιάσουν σπίτι στην Ιαπωνία. Άλλωστε αν κάποιος καινούργιος πάει σε μια γειτονιά και γίνει γνωστό πως είναι μουσουλμάνος τότε όλη η γειτονιά είναι σε συναγερμό.

Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι της γνώμης ότι οι Μουσουλμάνοι είναι φονταμενταλιστές, ακόμα και στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τους μουσουλμανικούς νόμους τους.

Κανείς δεν μπορεί να ιδρύσει μια μικρή ισλαμική οργάνωση ή «Madarsa» στην Ιαπωνία, ενώ δεν ισχύει καμία σαρία για προσωπικούς λόγους στην χώρα.
Τέλος, σε περίπτωση που ένας Ιάπωνας παντρευτεί μια γυναίκα μουσουλμάνα τότε θεωρείται για πάντα παρίας.

The post Ποια χώρα απαγορεύει την θρησκεία του Ισλάμ και αποκλείει τους οπαδούς της; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, Ισλάμ,iaponia, islam