Η ζωή του Σταλόνε πριν το Rocky ας είναι έμπνευση για όλους μας το 2016

17:05 4/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Όχι δεν υπάρχει κάποια επέτειος ούτε ο Συλβέστερ Σταλόνε ήρθε και πάλι στην δημοσιότητα για κάποια του ταινία. Απλώς έτυχε να πέσουν στην αντίληψή μου όλα τα δεινά που πέρασε ο Ιταλοαμερικανός αυτός ηθοποιός προκειμένου να βγάλει το Ρόκυ Ι. Και είναι αυτό που λένε οι Αγγλοσάξωνες «inspiring».

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Το ότι η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών είναι γνωστό εδώ και έναν αιώνα περίπου. Οι ιστορίες μεταναστών και ανθρώπων από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα κατάφεραν να πετύχουν στην ζωή τους όλα όσα είχαν βάλει στόχο κερδίζοντας, χρήματα,

δόξα και φυσικά μία καλύτερη ζωή είναι πολλές. Όμως για όλους εμάς που έχουμε παρατηρήσει αυτές τις ιστορίες δεν είναι εύκολο να αντιληφθούμε πως ο δρόος για την επιτυχία μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν είναι. Αυτό αποδεικνύεται και από την ιστορία του Συλβέστερ Σταλόνε.

Ο Σταλόνε, γιος μεταναστών από την Ιταλία γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1946. Στην παιδική του ηλικία είδε τους γονείς του να χωρίζουν και αναγκάστηκε να μείνει με την μητέρα του. Καθώς δεν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο η μητέρα του τον έβαλε παράλληλα με σχολείο και αργότερα σπουδές στο μεροκάματο να δουλέψει μαζί της στο salon ομορφιάς που διατηρούσε. Ο μικρός Συλβέστερ όμως δεν ήταν για το μεροκάματο. Είχε ένα όνειρο και δεν ήταν άλλο από το να γίνει ηθοποιός.

Κυνηγώντας όμως το όνειρό του έφτασε στο σημείο να μην έχει να φάει. Χαρακτηριστικά της απόλυτης φτώχειας που βίωσε, είναι ορισμένα περιστατικά.

Κοιμόταν επί τρεις εβδομάδες στον τερματικό σταθμό λεωφορείων του Νιου ΤζέρσεϊΠούλησε τον σκύλο του για 25 δολάρια γιατί δεν είχε να φάειΑναγκάστηκε να παίξει σε ταινία soft porno προκειμένου να πάρει 200 δολάρια

Αυτό ήταν το χαμηλότερο σημείο που έφτασε. Μικρό χρονικό διάστημα αργότερα και βλέποντας έναν αγώνα μποξ του Μοχάμεντ Άλι πήγε στο σπίτι του και επί τρεις ημέρες έγραφε ένα σενάριο. Ήταν το Ρόκυ Ι. Έψαξε παραγωγούς για την ταινία και τελικά βρήκε. Του έδιναν μάλιστα 100.000 δολάρια για να αγοράσουν τα δικαιώματα όμως ο Σταλόνε αρνήθηκε. Γιατί; Γιατί ήθελε να είναι αυτός πρωταγωνιστής της ταινίας και γιατί δεν επεδίωκε μόνο τα χρήματα, αλλά ήθελε να γίνει ηθοποιός. Οι παραγωγοί αρνήθηκαν και αυτοί με την σειρά τους.

Αργότερα τον προσέγγισαν ξανά δίνοντάς του αυτήν την φορά 350.000 δολάρια χωρίς όμως να δέχονται τον Σταλόνε ως πρωταγωνιστή. Ο Ιταλός Επιβήτορας (ένα παρατσούκλι που του έμεινε από την πορνοταινία στην οποία έπαιξε αλλά χρησιμοποίησε και στο Ρόκυ) αρνήθηκε για άλλη μία φορά. Δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα. Η τρίτη φορά ήταν και φαρμακερή με τους παραγωγούς να δέχονται τον Σταλόνε ως πρωταγωνιστή δίνοντας όμως πολύ λιγότερα χρήματα αυτήν την φορά τα οποία δεν ξεπέρασαν τα 35.000 δολάρια.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο Συλβέστερ Σταλόνε με τα χρήματα που πήρε ήταν να ψάξει και να εντοπίσει τον σκύλο του που είχε πουλήσει. Ξόδεψε συνολικά 15,000 δολάρια για να τον βρει και να τον αγοράσει ξανά. Ο σκύλος παίζει φυσικά και στην ταινία και τον συνοδεύει στην επική πλέον σκηνή της πρωινής του προπόνησης.

Τελικά η ταινία έκανε εισπράξεις 225 εκατομμυρίων δολαρίων και πέρασε στην ιστορία.

The post Η ζωή του Σταλόνε πριν το Rocky ας είναι έμπνευση για όλους μας το 2016 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα