Η τέχνη της προβληματικής επικοινωνίας

13:40 5/2/2012 - Πηγή: KoolNews

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις χαβαλέ σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο. Ο καλύτερος από όλους είναι οι περίεργες πινακίδες.

Από τον Βασίλη Μαλέσιο

Σίγουρα τα ταξίδια μπορούν να γίνουν διασκεδαστικά και όχι μόνο επειδή ξέρεις πως θα καταλήξεις στον προορισμό που θες αλλά κατά την διάρκεια δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσεις έστω μια αστεία πινακίδα.

Ξέρεις, πινακίδες που δε βγάζουν νόημα, ανάποδες στροφές στη μέση του πουθενά, ταμπέλες καταστημάτων που έχουν χάσει κάπως το χιούμορ που έπρεπε να έχουν και πολλές

φορές ακόμα κι αυτός που τις γράφει μπερδεύεται και δύσκολα καταλαβαίνει την σημασία τους. Για παράδειγμα, δυσκολεύομαι να καταλάβω την σημασία της ύπαρξης μιας ταμπέλας με ζωγραφισμένα δέντρα πριν από κάποιο δάσος γιατί πιστεύω πως όλοι ξέρουμε πως αυτά τα 2μετρα πραγματάκια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου είναι δέντρα, οπότε τσάμπα ο κόπος.

Πολλές φορές από την άλλη αυτές οι πινακίδες είναι έξυπνες ατάκες που συχνά μπορεί να απευθύνονται και κάπου συγκεκριμένα – ίσως και απειλητικά προς κάποιον, τις περισσότερες φορές πάντως είναι αποτυχημένες δυσνόητες ατάκες με αποτέλεσμα να προκαλούν άφθονο γέλιο.

Μερικές τέτοιες πινακίδες και χιλιάδες ακόμα εκδόθηκαν στο βιβλίο του Doug Lansky με τίτλο ”Η τέχνη της προβληματικής επικοινωνίας”. Συμπληρώνοντας 5 χρόνια στην διάρκεια του ταξιδιού του και έχοντας περάσει από 120 χώρες είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να παρουσιάσει τις πιο περίεργες και ξεκαρδιστικές πινακίδες.

Διαβάστε ακόμα:

* Η καλύτερη δικαιολογία του κόσμου (vid)

* Ο “προσβλητικός” Ricky Gervais

* Ο Τσακ Νόρις ξέρει! (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα