Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη στο σημερινό Πρωινό mou (23/10)

Κοτόπουλο με πράσα στο φούρνο ήταν το φαγητό που μαγείρεψε στο Πρωινό mou ο Άκης με τη βοήθεια του Πέτρου.

Η Εκτέλεση της συνταγής:

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το αφήνουμε στην άκρη Θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το λευκό μέρος από τα πράσα και λίγο από το ανοιχτοπράσινο. Τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τα πλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τα πράσα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 - 3 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Αλατίζουμε όσο χρειάζεται. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο

σκόρδο. Τα αδειάζουμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 - 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρά η κρέμα ρίχνουμε και τα σοταρισμένα πράσα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το φαγητό στο σκεύος που θα το ψήσουμε. Στο μούλτι κάνουμε ψίχουλα το ψωμί μαζί με τη μια σκελίδα σκόρδο και τα αρωματικά. Δεν τα χτυπάμε πολύ για να μην πανιάσουν. Αφαιρούμε από το μούλτι και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και όλο μαζί το μείγμα το σκορπάμε πάνω από το φαγητό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας που κάνουμε βράζοντας καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια πατάτες και σπάζοντας τα κομμάτια με ένα πιρούνι ή μια κουτάλα.

ΤIP: Το πράσο είναι γενικά ένα λαχανικό που μπορεί να έχει χώμα ανάμεσα στα «φύλλα» του οπότε θέλει σχολαστικό πλύσιμο. Πολλές φορές αν έχουμε χρόνο καλό είναι να το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό αφού το έχουμε κόψει για να φύγουν όλα τα χώματα αλλά και η αψάδα του. Έτσι γίνεται ακόμα πιο γλυκό.

Υλικά:

1 κιλό πράσα

3 - 4 κ.σούπας λάδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

3 φιλέτα κοτόπουλο (700-800 γρ) σε κομμένο σε λωρίδες αλατοπιπερωμένο και με λίγο ελαιόλαδο

½ κούπας λευκό ξηρό κρασί

1 κούπα κρέμα γάλακτος

½ κ. γλυκού αλάτι

φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

4 φέτες ψωμί για τοστ ή το αντίστοιχο σε παξιμάδια ή κράκερ

φρέσκα αρωματικά

1 σκελίδα σκόρδο

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα