Η πιο δύσκολη νύχτα για το Ταξίμ-Τα ξημερώματα σταμάτησαν οι οδομαχίες

Ηρεμία επικρατεί από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πλατεία Ταξίμ μετά από 20 ώρες σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι τελευταίες συγκρούσεις στους δρόμους που οδηγούν στην ευρύτερη περιοχή του Ταξίμ έγιναν περί τις 3:00 τα ξημερώματα ενώ λίγο πριν από τις 5:00 π.μ. και ενώ ακούστηκε η προσευχή του μουεζίνη αρκετά απορριμματοφόρα του δήμου της Κωνσταντινούπολης εμφανίστηκαν για να απομακρύνουν τα υπολείμματα

από τα κάνιστρα των δακρυγόνων, τα σκουπίδια και τα απομεινάρια των οδοφραγμάτων, που επί οκτώ ημέρες, είχαν μπλοκάρει κάθε πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και στο περίφημο πλέον Πάρκο Γκεζί.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας και τα θωρακισμένα οχήματα τους συγκεντρώθηκαν κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, ενώ κοντά στο Μνημείο της Ανεξαρτησίας στην άλλη άκρη της πλατείας, αναπαύονται ή κοιμούνται απολλές μονάδες της αστυνομίας.

Η περίφημη οδός Ιστιγκλάλ (η Μεγάλη Οδός του Πέραν) η οποία επίσης υπήρξε θέατρο συγκρούσεων το περασμένο βράδυ, έχει επίσης αδειάσει από διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα