Η περιπέτεια της Κεντροαριστεράς

Από όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό και ψάχνει την πολιτική έκφραση του. Από την άλλη η παρουσία ενός ισχυρού ενδιάμεσου κεντροαριστερού πόλου σε ένα πολιτικό σκηνικό που ταλαιπωρείται από την πόλωση μεταξύ μιας υπερσυντηρητικής ΝΔ και ενός τυχοδιωκτικού ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.

Γράφει ο Παύλος Αθανασόπουλος

Δυστυχώς οι

κεντροαριστερές δυνάμεις εμφανίζονται σήμερα κατακερματισμένες. Την πιο κρίσιμη ώρα. Στις πιο καθοριστικές μεταπολεμικές εκλογές.

Έγιναν πολλές προσπάθειες σύγκλισης του χώρου. Η πρωτοβουλία των κεντροαριστερών κινήσεων κίνηση των 58,οι διαδικασίες συγκρότησης της ΕΛΙΑΣ. Το ΠΑΣΟΚ φάνηκε ανοιχτό σε όλες.

Δυστυχώς προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές, κομματικοί πατριωτισμοί, ιδεολογικές καθαρότητες και ένας ξεπερασμένος αταβιστικός αντιπασοκισμός δεν επέτρεψαν την ευόδωση του εγχειρήματος.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ έχει επιτευχτεί μεγάλη σύγκλιση κεντροαριστερών δυνάμεων. Μετέχουν περάν του ΠΑΣΟΚ πολίτικες κινήσεις της κεντροαριστεράς, προσωπικότητες του χώρου, ανέντακτοι κεντροαριστεροί πολίτες.

Η παρουσία του Γιώργου Φλωρίδη επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας δείχνει την ισχυρή παρουσία του μεταρρυθμιστικού χώρου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν συσπειρώνονται όλες οι κεντροαριστερές δυνάμεις.

Τέτοιες είναι διάσπαρτες στο Ποτάμι (που δεν είναι κεντροαριστερό στο σύνολο του),στην ΔΗΜΑΡ, στο κόμμα Παπανδρέου, στον ανέντακτο χώρο.

Όμως σε αυτές τις εκλογές οι κεντροαριστεροί πολίτες οφείλουμε να ενισχύσουμε το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Γιατί αυτό χάραξε την εθνική στρατηγική που κράτησε την χώρα όρθια και ζωντανή και αυτό μπορεί να είναι εγγυητής της συνεχείας και της ολοκλήρωσης της.

Όταν μπροστά μας είναι ο γκρεμός δεν είναι ώρα για θόλους πειραματισμούς και αφελείς αλλά και ψευδεπίγραφες παρθενογενέσεις.

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Και είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα.

Η χώρα χρειάζεται λοιπόν ένα εθνικό εγγυητή.Που θα επιβάλει την εθνική συνεννόηση, θα πιέσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας η ευρύτατου συνασπισμού, για εθνική διαπραγματευτική ομάδα.Που θα διασφαλίσει την παραμονή μας στην ευρωζώνη και την οικονομική, πολιτική, θεσμική και εθνική σταθερότητα. Κι αυτό τον ρόλο μπορεί να τον παίξει το ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Γιατί έχει εμπειρία, γνώση, διεθνείς διασυνδέσεις, ιστορικό βάθος και κατάλληλα στελέχη, γιατί ξέρει από διαπραγμάτευση και διαχείριση κρίσεων.

Αν στον τυχοδιωκτικό ερασιτεχνισμό του ΣΥΡΙΖΑ προστεθεί ο ερασιτεχνισμός κάποιου σχήματος θολής ανανέωσης και αβυσσαλέων προγραμματικών αντιφάσεων καταστροφή θα είναι βέβαιη. Γι αυτό το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ πρέπει να ενε τρίτη δύναμη, να λάβει την τρίτη εντολή.

Μετά ο διάλογος για την σύγκλιση και ενότητα της κεντροαριστεράς πρέπει να ξαναρχίσει. Ένας μεγάλος κεντροαριστερός φορέας είναι πάντα το ζητουμενο.

Το διαβάσαμε στην metarithmisi.gr

The post Η περιπέτεια της Κεντροαριστεράς appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα