«Η όπερα της πεντάρας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά – Συνεχίζεται και τον Απρίλιο

Μετά τις 20 sold out παραστάσεις του αριστουργήματος των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ «Η όπερα της πεντάρας», τα Αθηναϊκά Θέατρα παρατείνουν τις παραστάσεις και για τον μήνα Απρίλιο.

Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με έναν δυνατό και πολυπληθή θίασο και ζωντανή 12μελή ορχήστρα, μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, που γνωρίζει τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λυδία Φωτοπούλου,

Νίκος Καραθάνος, Νάντια Κοντογεώργη και Κίκα Γεωργίου.

Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ τοποθετεί στον πυρήνα της Όπερας της πεντάρας τη σκοτεινή, εγκληματική πλευρά της αστικής ζωής των μεγαλουπόλεων: πόλεμος συμφερόντων, λαγνεία, βία και διαφθορά. Το χρήμα είναι θεός. Ζητιάνοι, πόρνες, ληστές, μικροί και μεγάλοι εγκληματίες, αστυνομικοί, όλοι συμφύρονται σε μια κοινωνία απεγνωσμένα παραδομένη στην κρίση.

Ο άρχοντας αυτού του κόσμου είναι ο Μακ «το μαχαίρι», ο οποίος πατάει επί πτωμάτων για το κέρδος του, ενώ ο «Ο Βασιλιάς των ζητιάνων» Πήτσαμ βγάζει πλούσια οφέλη από τη φτώχεια των κατωτέρων στρωμάτων και η αστυνομία βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία και με τους δύο.

Όλα είναι μια γιγαντιαία επιχείρηση. Στο τέλος όμως αναδύεται, με δηλητηριώδες χιούμορ αλλά και αμείλικτη ειρωνεία, το ερώτημα: Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυση μιας τράπεζας;

The post «Η όπερα της πεντάρας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά – Συνεχίζεται και τον Απρίλιο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα