Η ομιλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, Γιώργου Δαβάκη

Την Κυριακή στο Δήμο Πειραιά, μετά τις προβλεπόμενες εκλογές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά Γιώργος Δαβάκης.

Στην ομιλία του, ο νέος Πρόεδρος, τόνισε τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Kύριε Προεδρεύοντα Σύμβουλε, που οφείλω

να σας ευχαριστήσω για την άψογη διαδικασία εκλογής του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου,
αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, δημοτικοί σύμβουλοι του ιστορικού Δήμου Πειραιά,

κυρίες και κύριοι.

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και με εκλέξατε στο ύπατο αξίωμα του δημοτικού συμβουλίου.

Έχω περάσει από πολλά στάδια στη ζωή μου, είτε επαγγελματικά, είτε πολιτικά, αλλά σας βεβαιώνω ότι το σημερινό αξίωμα που μου εμπιστευθήκατε είναι το πιο ουσιαστικό. Γιατί μου δίνει την ευκαιρία να υπηρετήσω την πόλη μας από ένα καίριο και νευραλγικό πόστο. Και κυρίως επειδή μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν τη λειτουργία του Σώματος και θα του δώσουν τη δυνατότητα να είναι πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό.

Εκείνο που έχω να πω και να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής είναι το ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχει το δημοτικό συμβούλιο ποιότητα, κύρος και επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του και της ιστορίας της πόλης και να αποτελεί «κιβωτό» θεσμών και αξιών που θα προάγουν το όνομα του Πειραιά και θα το καθιστούν σεβαστό σε όλους.

Θέλω επίσης να δεσμευθώ ότι θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις το δικαίωμα του κάθε ενός συμβούλου να λέει ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή του και να εκφράζει τους προβληματισμούς ή τις παρατηρήσεις του σε κάθε θέμα που θα αφορά την πόλη.

Θα επιδιώξω, επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά να αποτελέσει πρότυπο ομαλής, δημοκρατικής λειτουργίας, ευπρέπειας και συνεννόησης. Και σ’ αυτό ζητώ τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων.

Σίγουρα η τιμή που μου κάνατε, σήμερα, εκλέγοντάς με πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με γεμίζει ευθύνες και υποχρεώσεις. Περιττό να πω ότι θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά μου και να δικαιώσω τόσο εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας, όσο και τον δήμαρχο, ο οποίος με πρότεινε, γι’ αυτό και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Από την περασμένη Κυριακή, με την ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων και της νέας Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε ο αγώνας για την ανόρθωση και ανάπτυξη της πόλης που όλοι μας αγαπάμε. Το δημοτικό συμβούλιο σ’ αυτήν τη νέα περίοδο θα κληθεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται. Δηλώνω έτοιμος να ανταποκριθώ σ’ αυτήν την πρόκληση και με τη δική σας βοήθεια να συμβάλλουμε παραγωγικά και γόνιμα στην προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει από τη Δημοτική Αρχή, που μόλις τώρα ανέλαβε, για τη δημιουργία του νέου Πειραιά, του Πειραιά που ονειρευόμαστε, που επιθυμούμε και που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ».

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Ο Γιώργος Δαβάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι γιός του αείμνηστου Πειραιώτη Πτεράρχου Κωνσταντίνου Δαβάκη.

Οι Εγκύκλιες Σπουδές του έγιναν σε Γαλλικό Γυμνάσιο στο Παρίσι και την Ελληνογαλλική Σχολή "Λεόντειο Λύκειο" Νέας Σμύρνης.

Σπούδασε Μηχανικός Αεροσκαφών στη Σχολή Ικάρων - ΣΜΑ και Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Αστικό Δίκαιο, στις Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες, στην Αεροναυπηγική, στην Ασφάλεια των Πτήσεων, στην Οργάνωση, Διοίκηση και Δημόσιες Διεθνείς Σχέσεις. Διετέλεσε Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, Καθηγητής στη Σχολή Ικάρων και τη ΣΤΥΑ ενώ σήμερα είναι Αντιτττέραρχος ε.α. και Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά. Διατηρεί Δικηγορικό Γραφείο στον Πειραιά, επί των οδών Κολοκοτρώνη 69 και Τσαμαδού.

Εχει σημαντική διοικητική και επαγγελματική εμπειρία. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η ΣΩΤΗΡΙΑ", Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής θυγατρικής Εταιρείας Πληροφορικής-Οργάνωσης και Εκπαίδευσης της Εμπορικής Τράπεζας, Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπλοίας, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιου Αθλητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), Γενικός Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Προώθησης Ελληνικής Οικονομίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ). Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αεροπορικού Δικαίου και Διαστήματος, του Διεθνούς Ινστιτούτου Ασφάλειας Πτήσεων,. Από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι τον Απρίλιο του 2011 διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων (ΑΕΔΑ).

Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργού και Αντιπροέδρου σήμερα της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Υπουργού και Ευρωβουλευτή Γιάννη Βαρβιτσιώτη και του αείμνηστου Υπουργού και Βουλευτή Λακωνίας Δημήτρη Δαβάκη.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002 και του 2006 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Χ. Αγραπίδη. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 επανεκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου και στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014 επανεκλέχθηκε για τέταρτη συνεχή θητεία Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη (ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ). Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά, για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Προσωπικού, Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Καταστημάτων, Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κινηματογράφων, Θεάτρων και Κέντρων Διασκέδασης Πειραιά και του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Πειραιά. Διετέλεσε παράλληλα με τα πιο πάνω, επί διετία. Αντιδήμαρχος και για θέματα Διεθνών Σχέσεων, ως και Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού Πειραιά και Αντιπρόεδρος των Γ1 καιΓ2 ΚΑΠΗ Νέου Φαλήρου.

Τον Απρίλιο του 2007 εκλέχτηκε από αιρετούς εκπροσώπους122 Δήμων και Κοινοτήτων της Αττικής, και διετέλεσε μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος των Επιτροπών Πολιτικής Προστασίας και Προμηθειών,της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ, (ΤΕΔΚΝΑ). Τον Οκτώβριο του 2011 εκλέγεται από εκπροσώπους των Δήμων της Αττικής Μέλος-Εκπρόσωπος των Γενικών Συνελεύσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για την περίοδο 2011- 2014. Οργάνωσε και δίδαξε στο Δήμο Πειραιά Σεμινάρια Πρόληψης Εγκληματικότητας και Παραβατικότητας των νέων. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2012,διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πειραιά για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Καταστημάτων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Είναι Μέλος του Πειραϊκού Συνδέσμου, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, της Αθηναϊκής Λέσχης, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου, της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου, του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων, του Επιστημονικού Συλλόγου Μηχανικών Αεροπορίας, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας, της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών "η Μάνη".

Είναι επίτιμος Πρόεδρος της "Ακαδημίας Πολέμου και Διπλωματίας Πτέραρχος Κωνσταντίνος Δαβάκης", του "Διεθνούς Ιδρύματος Προαγωγής Ευρω-Αμερικανικών Σχέσεων Πτέραρχο, Λώρις Νόρσταντ και Κωνσταντίνος Δαβάκης" , του "Αεροπορικού Ομίλου Ελλάδος", της "Ένωσης Στελεχών Ατλαντικής Συμμαχίας", της "Αδελφότητας των Απανταχού Λακώνων", και "Ινστιτούτου Αθλητικού Δικαίου" και Αντιπρόεδρος του "Ινστιτούτου Δικαίου των Μεταφορών".

The post Η ομιλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, Γιώργου Δαβάκη appeared first on KoolNews.

Keywords
πειραιας, ομιλια, σας ευχαριστώ, εκλογες, οφείλω, συμμετοχή, νέα, σμα, αθηνα, στυα, σωτηρια, τραπεζες, επο, μαΐου, καπη, τεδκνα, κεδε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, δημοτικοι συμβουλοι δημου αθηναιων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, πανελληνιες 2012, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εκλογες 2014, εκλογες 2010 δημοτικες, σχολη ικαρων, μιλα, θεμα, θητεια, σμα, αξιζει, αψογη, βοηθεια, γαλλικα, δυνατοτητα, διοικηση, δικη, διοικητης, ευκαιρια, ευρω, ζωη, ζωης, ζωη μου, ηλικια, καπη, λειτουργια, μαΐου, μηχανικος, νομικη, ονομα, ορκωμοσια, ουσιαστικο, οφείλω, παρισι, ποιοτητα, πτεραρχος, σας ευχαριστώ, σεμιναρια, συμμετοχή, στυα, τιμη, τι ειναι, κωνσταντινος, αγωνας, ασφαλεια, δικαιωμα, ικαρων, κωνσταντινου, κυριακη, θεματα, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα