Η ΝΔ θα ζητήσει ακύρωση του δημοψηφίσματος αλλιώς θα ψηφίσει παραμονή στο ευρώ

Ολοκληρώθηκε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πηγαίνουν στη Βουλή για να δώσουν μια μάχη, όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος.

Το πρώτο πεδίο μάχης, σύμφωνα με κύκλους του κόμματος, θα είναι η προσπάθεια ακύρωσης του δημοψηφίσματος. Στη ΝΔ εκτιμούν πως δεν συντρέχουν οι συνταγματικοί λόγοι διεξαγωγής δημοψηφίσματος,

κατά τον τρόπο που το προωθεί η κυβέρνηση. Κύκλοι του κόμματος αναφέρουν πως το δημοψήφισμα για δημοσιονομικό ζήτημα (όπως φαίνεται να το θέτει ο πρωθυπουργός) δεν επιτρέπεται συνταγματικά, ενώ αν τίθεται θέμα «κρίσιμου εθνικού ζητήματος», τότε, κατά τη ΝΔ, το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «ναι ή όχι στο ευρώ».

Στη σύσκεψη στη λεωφόρο Συγγρού τέθηκαν όλα τα ζητήματα επί τάπητος, με βασικό αντικείμενο τη στάση της ΝΔ στη Βουλή στη σημερινή συζήτηση. Κατά πληροφορίες, τα περισσότερα στελέχη του κόμματος έκαναν λόγο για «λόμπι της δραχμής», ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που έφτασαν στο συμπέρασμα πως η κατάληξη αυτή ήταν μέρος ενός υπάρχοντος σχεδίου, μιας κρυφής ατζέντας που είχε η κυβέρνηση.

Συν τοις άλλοις στη Συγγρού κάνουν λόγο και για τις ιστορικές ευθύνες ευθύνες που έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πηγές της ΝΔ θυμίζουν ότι ο κύριος Παυλόπουλος είχε αναφέρει πως θα φτασει στα όρια των αρμοδιοτήτων του για να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ επίσης, μιας και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλούνται συνταγματικό κώλυμα για τη δημοψηφισματική διαδικασία, όπως τη θέτει η κυβέρνηση, καλούν τον ΠτΔ εμμέσως να τοποθετηθεί.

Σε γενικές γραμμές πάντως η ΝΔ κινείται στη γραμμή του «ναι», κυρίως γιατί τα στελέχη της εκτιμούν πως το πραγματικό ερώτημα είναι «ευρώ ή δραχμή».

The post Η ΝΔ θα ζητήσει ακύρωση του δημοψηφίσματος αλλιώς θα ψηφίσει παραμονή στο ευρώ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα