Η ΝΑΣΑ προειδοποιεί για την Ανταρκτική – Οι ωκεανοί θα ανέβουν 3 μέτρα

Το φαινόμενο της Ανταρκτικής και το λιώσιμο των πάγων συνεχίζει να απασχολεί τους επιστήμονες, που ανακοίνωσαν πως σύμφωνα με τις μετρήσεις το επίπεδο της θάλασσας αναμένεται να ανέβει μέχρι και τρία μέρα!

Η μελέτη αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση που έκανε πριν από έναν χρόνο ο επιστήμονας της ΝΑΣΑ, Ερικ Ρίγκνοτ ο οποίος είχε πει πως το λιώσιμο των πάγων είναι πλέον αδύνατο να αποτραπεί ή να σταματήσει και πως θα ανεβάσει το επίπεδο της θάλασσας για 1,2 μέτρα.

Οι νέες έρευνες όμως δείχνουν πως οι

συνέπειες από την παγκόσμια υπερθέρμανση θα είναι ακόμα πιο οδυνηρές.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν νέα προγράμματα υπολογιστών για να υπολογίσουν τις συνέπειες εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί για τα επόμενα 60 χρόνια. Η μελέτη αυτή έδειξε λοιπόν πως αν συνεχίσει το στρώμα πάγου να διοχετεύεται στους ωκεανούς, τότε το επίπεδο της θάλασσας θα ανέβει 3 μέτρα.

Είναι δεδομένο πως η αύξηση αυτή θα έχει οδυνηρές συνέπειες, αφού θα χαθούν ολόκληρες παραθαλάσσιες πόλεις, θα εξαφανιστούν βραχονησίδες, θα αλλάξουν τα όρια Ηπείρων και χωρών. Θα πρόκειται, πολύ απλά, για έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που γνωρίζουμε σήμερα.

The post Η ΝΑΣΑ προειδοποιεί για την Ανταρκτική – Οι ωκεανοί θα ανέβουν 3 μέτρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα